Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2007-03-13 13:30


Hjärta... smärta... rörelse!


Primärvårdens Hälsoenhet bjuder på torsdag in allmänheten att lära mer om hälsonyttan med rörelse och fysisk aktivitet, och framför allt om vardagsmotionens betydelse. Det är Mats Börjesson som föreläser i Caroli församlingshem.

Mats Börjesson är hjärt- och smärtläkare på Östra Sjukhuset och docent vid Sahlgrenska Akademin. Han arbetar som idrottsläkare på elitnivå (GAIS), men också nationellt för folkhälsan bland annat genom att verka för ökad fysisk aktivitet på skolschemat, på arbetsplatser och inom vården (FaR - Fysisk aktivitet på Recept).

Hälsoenhetens syfte med att arrangera gratis föreläsningar är att öka kunskapen hos befolkningen om livsstilsrelaterad ohälsa och att stimulera och stödja människor att ta ansvar för sin hälsa. Hälsoenheten bedriver också gruppverksamhet kring livsstilsrelaterad ohälsa, exempelvis stress, depression, ångest, övervikt, smärthantering och rökavvänjning. Genom information ger man förutsättningar för patienter att själva hantera och förändra sin livssituation.

Tid och plats för föreläsningen:
Torsdagen den 15 mars kl. 18.30 i Caroli församlingshem, Borås.
Fri entré – allmänheten och media välkomnas.



Kontaktperson: Leif Hansson, hälsosamordnare Hälsoenheten, 033-616 47 61, 0707-22 82 84


Läs meddelandet som PDF