Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2011-11-21 09:05


Målgång för en sammanhållen Primärvårdsrehab – nu invigs de gemensamma lokalerna


All Primärvårdsrehab under samma tak och ett sammanhållet team runt patienten. Det har varit syftet med den långsiktiga utvecklingsarbete, som nu befästs med invigning av de nyrenoverade lokalerna på Solhem den 23 november.

Efter sammanslagningen av primärvårdens arbetsterapi och sjukgymnastik 2009 har mottagningarna på Solhem i Borås i höst tagit steget ut och flyttat ihop på riktigt. Efter ett halvårs intensiv ombyggnation kan patienterna nu välkomnas till en modern och funktionell rehabmottagning. Här kan de olika professionerna på ett bättre sätt arbeta i team runt patienten. Samtidigt har verksamheten förstärkts med en logoped.

– Det här innebär en förbättring för våra patienter. Eftersom deras behov är olika och ofta mångfacetterade krävs ett välfungerande teamarbete. En gemensam mottagning ger oss goda förutsättningar att samverka för att kunna ge en så god rehabilitering som möjligt utifrån patientens behov, säger Helen Nordling, rehabchef.

– Lokalerna är nu anpassade till verksamhetens behov och utnyttjas mer effektivt. Vi har också fått bättre lokaler för vår gruppverksamhet, som är en viktig del av vårt utbud.

Invigning och Öppet hus
Att ombyggnationen är klar firas nu med en invigning, där primärvårdsdirektör Kerstin von Sydow medverkar och verksamheten presenterar sig med rundvandring och prova på-aktiviteter.

Efter invigningen bjuds patienter och allmänhet in till Öppet hus, med bland annat miniföreläsning om rörelse i vardagen.

Datum: 23 november
Plats: Primärvårdsrehab Borås-Bollebygd, Solhem, Ekenäsgatan 15 Borås, plan 5 – följ skyltar från huvudentrén.
Program:
13:15 Dörrarna öppnas
13:30 Invigningsceremoni. Verksamheten presenterar sig med rundvandring och prova på-aktiviteter.
15:00 Öppet hus för allmänheten, med rundvandring, prova på-aktiviteter och miniföreläsning om rörelse i vardagen
 
www.vgregion.se/PrimarvardsrehabBorasBollebygd 



Kontaktperson: Helen Nordling, rehabchef Primärvårdsrehab Borås-Bollebygd, 033-616 14 68, 070-512 54 68
Mats Elm, primärvårdsområdeschef Borås-Bollebygd, 033-616 24 76, 0708-44 24 76


Läs meddelandet som PDF