Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2007-10-31 15:04


Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg den 31 oktober

Överenskommelser och verksamhetsplan för 2008 klara


På styrelsemötet den 31 oktober godkändes överenskommelserna med Hälso- och sjukvårdsnämnderna 6 (MittenÄlvsborg) och 8 (Sjuhärad). En av satsningarna i överenskommelserna är att förstärka Sjukvårdsrådgivningen.

Förstärkningen på Sjukvårdsrådgivningen innebär att fler sjuksköterskor kommer att anställas och tillgängligheten därmed förbättras. Nytt i överenskommelserna är också att hälsoenheter ska byggas upp i MUST och MittenÄlvsborg*. Idag finns redan en hälsoenhet i Borås. Medel har avsatts för tre metodutvecklare av livsstilsfrågor med fokus på FYSS/FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Det är tre halvtidstjänster, en i varje primärvårdsområde. En dietist som ska arbeta med direkt patientarbete kommer att anställas i MittenÄlvsborg. En ytterligare satsning på 2 mkr för jämställda löner finns också med i överenskommelserna för 2008.

Verksamhetsplanen för 2008 godkändes av styrelsen.

Under november-december kommer en arbetsmiljöenkät att genomföras bland personalen. Enkätresultatet kommer att användas som underlag för det fortsatta förbättringsarbetet.

Maria Fridefors (m) har avsagt sig uppdraget som ledamot i styrelsen. Ersättare Mikael Romild (m) har utsetts till ny ledamot.

*MUST = Mark, Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo.
MittenÄlvsborg = Alingsås, Herrljunga, Lerum, Vårgårda.

 



Kontaktperson: Jan-Åke Andersson (s), ordf, 0702-27 69 14.
Kerstin von Sydow, primärvårdsdirektör, 033-616 24 59, 0705-54 89 90.


Läs meddelandet som PDF