Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2008-06-24 14:15


Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg

Positivt remissvar på idéskissen om Medborgarnas primärvård


Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg ställer sig positiv till Västra Götalandsregionens idéskiss om Medborgarnas primärvård. Det framgår i det remissvar som antogs på styrelsemötet den 24 juni.

I idéskissen finns flera bra lösningar och incitament för en positiv utveckling av primärvården, inte minst förslaget om att satsa på och premiera god kvalitet. Det ges stora möjligheter att sätta patienterna i centrum. Idéskissen ger möjlighet till nytänkande och kreativa lösningar, skriver styrelsen. I remissvaret lyfter styrelsen också fram några områden där man ser att problem kan uppstå eller föreslår andra lösningar.

På styrelsemötet redovisades en verksamhetsuppföljning för Primärvården Södra Älvsborg till och med maj månad 2008. Den innehåller uppföljning av överenskommelserna med hälso- och sjukvårdsnämnderna 6 och 8, bland annat telefon- och besökstillgänglighet, åtaganden gentemot äldre patienter och personer med psykisk sjukdom eller ohälsa och uppföljning av aktiviteter för en hälsofrämjande vård och av Socialstyrelsens kriterier inom området God och säker vård.

I månadsrapporten för maj visar prognosen på ett helårsresultat på -2,0 mkr, vilket är i nivå med budgeten. Det förväntade underskottet beror på en beviljad satsning på att anställa fler utbildningsläkare.



Kontaktperson: Jan-Åke Andersson (s), ordf, 0702-27 69 14.
Anncatrin Studahl, utvecklingschef, 033-616 20 01, 0705-17 48 36.


Läs meddelandet som PDF