Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2008-12-19 08:20


Primärvården Södra Älvsborg första primärvårdorganisationen i nätverket Hälsofrämjande sjukhus och vårdorganisationer


Som första renodlade primärvårdorganisation i Sverige har Primärvården Södra Älvsborg antagits som medlem i nätverket HFS - Hälsofrämjande sjukhus och vårdorganisationer.

Primärvården Södra Älvsborg, som länge har arbetat hälsofrämjande, har nu tagit steget att ansöka till nätverket och har alltså antagits.

- Det hälsofrämjande arbetet blir mer och mer viktigt för att motverka att medborgarna blir sjuka i välfärds- och andra sjukdomar. Vi måste möta ohälsan innan den uppstår och det känns bra att vi ligger i framkant, säger Anncatrin Studahl, utvecklingschef och nu processledare för HFS-arbetet.

Tidigare har endast sjukhus kunnat vara med i det världsomspännande nätverket, som initierades av Världshälsoorganisationen WHO 1991. I Sverige startade nätverket 1996. 

Varje medlemsorganisation måste vid inträdet presentera tre projekt med inriktning patient, medarbetare respektive befolkning.

 

FOTNOT:
Området Södra Älvsborg omfattar de tio kommunerna Alingsås, Bollebygd, Borås, Herrljunga, Lerum, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.
www.vgregion.se/primarvardensodraalvsborg 



Kontaktperson: Anncatrin Studahl, utvecklingschef, 033-616 20 01, 0705-17 48 36.


Läs meddelandet som PDF