Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2009-09-29 14:10


Primärvården Södra Älvsborg klarade sig väl i vårdvalet


Samtliga 27 vårdcentraler i Primärvården Södra Älvsborg bedöms ha ett tillräckligt stort patientunderlag för att kunna fortsätta att bedriva verksamhet efter starten av VG Primärvård den 1 oktober.

Det sammanlagda resultatet i vårdvalet inför den 1 oktober innebar för Primärvården Södra Älvsborgs vårdcentraler en minskning av antal patienter med 1 procent, jämfört med det erbjudande som gick ut till invånarna. Resultatet är varierande, men den största förändringen ser vi i Alingsås kommun, där vi kan glädjas åt att 19 procent (netto) av invånarna har valt att lista om sig till de offentliga vårdcentralerna. I Borås-Bollebygd är motsvarande siffra -6 procent.

Vaccinationer Nya influensan
Vårdcentralerna, de barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna och barnmorskemottagningarna har god beredskap för att klara av vaccinationerna av befolkningen mot den Nya influensan A(H1N1). Information om när vaccinationerna startar kommer att gå ut via annonser i lokalpressen. Vissa riskgrupper samt gravida kommer att bli kontaktade av sin mottagning.

www.vgregion.se/primarvardensodraalvsborg

 



Kontaktperson: Jan-Åke Andersson (S), ordf, 0702-27 69 14
Kerstin von Sydow, primärvårdsdirektör, 033-616 24 59, 0705-54 89 90


Läs meddelandet som PDF