Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2007-03-15 14:30


Styrelsemöte med Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg


Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg föreslår i ett yttrande över regionens utvecklingsplan för barn- och ungdomspsykiatri ett förbättrat samarbete mellan psykiatrins öppenvårdsverksamhet och primärvårdens barn- och ungdomsmedicinska mottagningar.

På styrelsemötet den 15 mars godkändes ett yttrande över Västra Götalandsregionens utvecklingsplan för barn- och ungdomspsykiatri. Styrelsen anser att det är bra och viktigt att regionen tagit initiativet till en plan för att möta det växande behovet av hälso- och sjukvård för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Det är olyckligt att inte fler aktörer varit med vid framtagandet av planen för att på så vis kunna belysa de olika perspektiv som finns, inte minst brukarperspektivet. Styrelsen anser att primärvården idag i stora delar står för första linjens sjukvård för beskriven målgrupp, men mycket kan bli bättre.

Styrelsen vill också peka på omöjligheten att idag utföra ett utökat uppdrag om inte resurser tillskjuts eller omfördelas, samverkan förbättras och/eller vården omorganiseras. Kompetensen inom primärvården behöver förstärkas och breddas inom området. Styrelsen föreslår att stora delar av barn- och ungdomspsykiatrins öppenvårdsverksamhet bör samlokaliseras/samorganiseras med primärvårdens barn- och ungdomsmedicinska mottagningar.

Ekonomin för Primärvården Södra Älvsborg är i balans och pekar på ett resultat på 2,0 mkr för 2007. På styrelsemötet godkändes också en investeringsplan för 2007.



Kontaktperson: Kerstin von Sydow, primärvårdsdirektör, 033-616 24 59, 0705-54 89 90
Jan-Åke Andersson (s), ordf, 0702-27 69 14


Läs meddelandet som PDF