Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2009-03-06 12:57


Styrelsen för Primärvården Södra Älvsborg


Primärvården Södra Älvsborg ser över möjligheten att i Bollebygd öppna en filial till Ungdomsmottagningen Borås. På styrelsemötet den 6 mars beslutades att tillskriva Hälso- och sjukvårdsnämnd 8 Sjuhärad om finansiering för denna verksamhet.


Primärvårdens förslag är att bedriva ungdomsmottagning en dag i veckan i barnmorskemottagningens och vårdcentralens lokaler, med bemanning av barnmorska och psykolog eller kurator. Uppdraget om att se över möjligheterna till en ungdomsmottagningsverksamhet i Bollebygd uppkom i samband med dialogmöte mellan primärvården, Bollebygds kommun och Hälso- och sjukvårdsnämnd 8.

På styrelsemötet godkändes svar på en motion från Monica Selin (kd) om ökad tillgänglighet av desinfektionsmedel i vården. Styrelsen ställer sig tveksam till förslaget att sätta upp behållare med alkoholbaserade desinfektionsmedel vid entréerna till regionens sjukhus och vårdcentraler, men anser däremot att det är viktigt att det finns inom varje vårdenhet, det vill säga på vård-/undersökningsrum, i korridorer och på toaletter.

Styrelsen godkände också svar på Gunilla Levéns (m) motion om vården – en plats för initiativ, engagemang och entreprenörskap. Styrelsen anser att man redan idag beaktar motionärens synpunkter om att uppmärksamma idéer, initiativ och engagemang hos de anställda, och att man gärna vill se en utveckling av detta område, inte minst i samband med förändringen och utvecklingen mot VG Primärvård.



Kontaktperson: Jan-Åke Andersson (s), ordf, 0702-27 69 14
Kerstin von Sydow, primärvårdsdirektör, 033-616 24 59, 0705-54 89 90


Läs meddelandet som PDF