Pressmeddelande
Från Primärvården Södra Älvsborg
2011-10-20 08:20


Vårdcentralerna inför tidsbokning på webben


Ett klick på webben för att boka tid på vårdcentralen. Ja, det är nu möjligt, då de offentligt drivna vårdcentralerna i Borås och Bollebygd infört webbtidsbokning.
 
Att via nätet kunna boka tid till bilbesiktningen och gymmet har blivit en självklarhet som utnyttjas av många. Nu öppnar alltså även vårdcentralerna upp möjligheten att via hemsidan boka in ett besök.
 
– Kan bilprovningen så kan vi. Vi vill underlätta för våra patienter att få kontakt med oss och det här är efterfrågat. Webbtidsbokningen är tillgänglig när som helst på dygnet och man kan själv välja bland de erbjudna tiderna, säger Mats Elm, primärvårdsområdeschef i Borås-Bollebygd.
 
Inledningsvis ser utbudet lite olika ut på de tio vårdcentralerna. Det kan finnas bokningsbara tider till läkare, distriktssköterska, barnavårdscentral, bedömningsmottagning, provtagning och vaccinationsmottagning. Vårdcentralerna provar sig fram, för att förhoppningsvis kunna utöka utbudet och antalet bokningsbara tider längre fram, om patienterna är nöjda. 
 
– Självklart kan man precis som tidigare också ringa för att få rådgivning och boka tid, säger Mats Elm.

Vårdcentralerna som infört webbtidsbokning är: Vårdcentralen Boda, Vårdcentralen Bollebygd, Vårdcentralen Dalsjöfors, Vårdcentralen Fristad, Vårdcentralen Heimdal, Vårdcentralen Sandared, Vårdcentralen Sjöbo, Vårdcentralen Södra Torget, Vårdcentralen Trandared och Vårdcentralen Viskafors.
 
www.vgregion.se/pvsa



Kontaktperson: Mats Elm, primärvårdsområdeschef Borås-Bollebygd. Tfn 033-616 24 76, 0708-44 24 76


Läs meddelandet som PDF