Pressmeddelande
Från Närhälsan
2013-04-02 15:45


Den offentliga primärvårdens 114:e vårdcentral öppnar idag


Idag öppnar i Fritsla Primärvårdens 114:e vårdcentral. Vårdcentralen har tidigare drivits av MedHelp AB. Det är det andra vårdcentralen som den offentliga primärvården öppnar efter vårdvalssystemets införande 2009.

– Vi tycker att det är viktigt att det finns en vårdcentral för fritslaborna, och vi är mycket glada att nu kunna erbjuda det, säger Maritha Bäck, primärvårdschef.

Den 15 april byter den offentliga primärvården namn till Närhälsan. Därför får vårdcentralen i Fritsla redan från start namnet Närhälsan Fritsla vårdcentral.

– Beslutet att öppna vårdcentralen går helt i linje med inriktningen av Närhälsan. Vi ska finnas nära befolkningen för att kunna erbjuda hjälp och stöd för en bra hälsa.

Vårdcentralschef Eva Pettersson, som även är chef på Vårdcentralen Kinna, ger en programförklaring:
– Såväl barn, ungdomar, vuxna och äldre ska uppleva vårdcentralen som sin egen vårdcentral och få rätt vårdkontakt utifrån sina behov. Vi har erfaren personal med bred kompetens och ett stort utbud, och vill fortsätta att utveckla vårdcentralen i dialog med patienterna.

Samtliga medarbetare på MedHelps vårdcentral erbjöds anställning i Primärvården och merparten har tackat ja. Vid starten finns två distriktsläkare och en geriatriker (specialist på äldres sjukdomar), barnavårdscentral, distriktssköterska, astma/KOL-sköterska, diabetessköterska, psykolog, psykoterapeut, receptionister och laboratorium.

Webbadress: narhalsan.se/fritslavardcentral



Kontaktperson: Eva Pettersson, vårdcentralschef, tfn 0708-602969
Maritha Bäck, primärvårdschef för de offentligt drivna vårdcentralerna i Borås, Bollebygd, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn, tfn 0705- 16 21 46


Läs meddelandet som PDF