Pressmeddelande
Från Närhälsan
2014-10-17 15:00


Närhälsan Floby vårdcentral blir filial


Närhälsan Floby vårdcentral blir filial från och med den 1 januari 2015, då avtalet löper ut med Västra Götalandsregions vårdval VG-primärvård. Vårdcentralen kommer därmed inte längre att vara en fullvärdig vårdcentral. Förutsättningar saknas för att upprätthålla hela verksamheten.

Den främsta orsaken till förändringen är bristen på läkare. Istället kommer verksamheten att bedrivas som en filial, och då fortsätta, men i minskad omfattning jämfört med tidigare.

Exakt vilka delar som filialen kommer att innehålla är i dagsläget inte fastlagt, men frågan utreds just nu.

Den vård, som inte längre kommer att kunna bedrivas i Floby får istället ske på andra vårdcentraler, t ex Närhälsan Oden vårdcentral eller Närhälsan Mösseberg vårdcentral.

Från och med den 1 januari 2015 finns inte heller möjligheten att vara listad i Floby, eftersom listningen måste höra till en vårdcentral med fullvärdigt avtal.

Alla som idag är listade på Närhälsan Floby vårdcentral kommer att informeras om förändringen, och kan i enlighet med det fria vårdvalet välja en annan vårdcentral. Den som inte vill utnyttja det kommer istället att bli listad på den vårdcentral man har närmast till. Möjligheten finns alltid att välja om i ett senare skede, precis som för alla invånare i Västra Götaland.

 



Kontaktperson: Primärvårdschef Lars Gotthardsson, mobilnr: 070-852 33 44, e-post: lars.gotthardsson@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF