Pressmeddelande
Från Närhälsan
2013-05-28 10:10


Närhälsan öppnar vårdcentral på Orust


Sedan flera år tillbaka har det inte funnits någon offentligt driven vårdcentral på Orust. Detta vill nu Närhälsan, den offentligt drivna primärvården i Västra Götalandsregionen, ändra på. Målsättningen är att öppna en effektiv och modern vårdcentral i centrala Henån under 2016.

Närhälsan ansöker nu hos VG-primärvård, vårdvalsenheten i Västra Götalandsregionen, om att få etablera en ny vårdcentral i Henån på Orust. Därefter ska en upphandling av lokaler lämpade för verksamheten genomföras.

- Vi har märkt att många Orustbor valt att lista sig på våra närliggande vårdcentraler på Tjörn och i Stenungsund. Vi antar att det bland annat beror på att det inte finns någon offentligt driven vårdcentral på Orust. Vi tror helt enkelt att det finns människor som behöver oss där, menar Gunilla Josefsson, ordförande i Närhälsans primärvårdstyrelse.

Precis som Närhälsans alla andra vårdcentraler kommer den på Orust bland annat innehålla barnavårdscentral. I anslutning till vårdcentralen kommer också en rehabmottagning att öppna. Tanken är att vårdcentralen dessutom ska ligga nära Närhälsans redan nu existerande barnmorskemottagning.

- Vi räknar med att vara igång med verksamheten någon gång under 2016 och att då kring 20 medarbetare ska hälsa patienterna välkomna till Närhälsan Orust vårdcentral. Det känns väldigt spännande och bra att åter kunna etablera en vårdcentral på Orust, säger Närhälsans primärvårdsdirektör Marie-Louise Gefvert.

Målsättningen är att inom några år efter starten ha omkring 4 000 listade patienter.

 



Kontaktperson: Marie-Louise Gefvert, primärvårdsdirektör Närhälsan, tfn: 070-397 53 12
Gunilla Josefsson, styrelseordförande Närhälsans primärvårdsstyrelse


Läs meddelandet som PDF