Pressmeddelande
Från Närhälsan
2013-04-19 06:00


På väg mot världsklass - forskning i primärvård!


Mer än två tredjedelar av befolkningen har kontakt med primärvården under en treårsperiod. En så stor och viktig verksamhet måste också bedriva forsknings- och utvecklingsarbete för den framtida utvecklingen av god vård. Görs det,  och är det i rätt omfattning?

Den 19 april anordnar Västra Götalandsregionens FoU-verksamheter inom primärvård, tillsammans med Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademins enheter för social- och allmänmedicin, ett symposium om forskningsaktiviteter och kunskapskapital. Under dagen varvas presentationer och diskussioner kring den forskning och den kompetens som finns, för att försöka besvara ovanstående fråga.

På plats finns representanter från Västra Götalandsregionens ledande politiska partier, regionledning och ledande tjänstemän från primärvård och annan sjukvård tillsammans med forskare och praktiker.

Symposiet vill ge en uppfattning om vad en ökad satsning på forskning i primärvård kan innebära i form av utvecklingsmöjligheter för regionens hälso- och sjukvård och därmed bidra till att uppnå Västra Götalandsregionens vision om "Det goda livet". Symposiet presenterar forskning om de stora folksjukdomarna och genom projektpresentationer visas aktiviteter som tillsammans i framtiden kan ge "God Vård"* i världsklass, om förutsättningarna är de rätta.
 

I anslutning till symposiet ges även en bok ut, också den med namnet ”På väg mot världsklass - forskning i primärvård Västra Götalandsregionen” (denna finns även tillgänglig som e-bok,(http://vgregion.sidvisning.se/forskningiprimarvard).

Vi erbjuder möjlighet för frågor från press mellan kl 16.15 – 17.30 på Radisson Blu Scandinavia hotel, lokal Västerhavet, genom besök eller telefon (se nedan).

*God Vård (http://www.vgregion.se/godvard)

Ta del av mer information om symposium och e-bok.



Kontaktperson: Maria Larsson, Samordnande FoU-chef, e-post: maria.eh.larsson@vgregion.se, mobil: 076-790 54 00
Cecilia Björkelund, Chef för enheten för allmänmedicin, Göteborgs universitet, e-post: cecilia.bjorkelund@allmed.gu.se, mobil: 070-798 05 03 Inger Hansson, FoU-assistent, inger.marie.hansson@vgregion.se, mobil: 070-591 38 25


Läs meddelandet som PDF