Pressmeddelande
Från Närhälsan
2012-11-01 10:40


Välkommen att ta del av Seniorhälsan på Vårdcentralen Eriksberg


På vårdcentralens tvåårsjubileum, där Seniorhälsan presenteras, deltar sjukvårdspolitiker, ledande personer i Primärvården och inte minst Alexandra Charles

Som representant för media är du hjärtligt välkommen att lära dig mer om Seniorhälsan.

Det nya konceptet Seniorhälsan innebär att en rad offentliga vårdcentraler i Göteborg, inom Primärvården Västra Götalandsregionen, erbjuder personer från 65 år och uppåt insatser av mer proaktiv karraktär. Dessa erbjuds besök hos en distriktssköterska eller hälsopedagog med särskild kompetens samt erfarenhet av hälsa och sjukdomar hos äldre. Besöket avslutas med att en personlig hälsoplan upprättas. Alla seniorer får tillgång till en namngiven fast vårdkontakt att vända sig till i fortsättningen med frågor om hälsa.

Konceptet har väckt stort intresse hos andra vårdgivare i Sverige, flera landsting har bokat studiebesök. Seniorhälsans koncept kommer dessutom att presenteras i Bryssel den 18 november.   Alexandra Charles som är initiativtagare till 1,6-miljonersklubben, och som invigde kvinnosatsningen på Vårdcentralen Eriksberg för två år sedan, kommer för att hämta inspiration till liknande satsningar. Vårdcentralen Eriksberg är en vårdcentral med fokus på kvinnors hälsa och nu alltså också på seniorer.

Var: Vårdcentralen Eriksberg, Sjöporten 4 södra entrén
När: Fredag 2 november

Programmet startar kl 11.00 där Seniorhälsan presenteras och avslutas med lunch ca kl 12.00

 

Välkommen

Marie-Louise Gefvert, primärvårdsdirektör och Cathrine Thanner, Vårdcentralschef



Kontaktperson: Ann-Christine Baar, projektledare för Mest sjuka Äldre, HSA Regionkansliet, mobtfn. 070-239 83 24


Läs meddelandet som PDF