Pressmeddelande
Från Rättighetskommitténs kansli
2015-04-07 14:00


Film om tillgänglighet tar guld i internationell filmfestival


Filmen ”TD, Bra för alla – nödvändigt för några” tog hem guldet i kategorin ”Public Relations: Human Relations and Values” i den årliga filmfestivalen WorldMediaFestival.

 -Vi är såklart jättenöjda och stolta över att ha tagit guld, det trodde vi aldrig! Det säger en glädjestrålande Marianne Salén som är uppdragsgivare för filmen. Filmen ”TD, Bra för alla – nödvändigt för några” spelades in under slutet av 2014 tillsammans med SCPGREY Göteborg, som i samarbete med Fatboa Relation Communication stått för hela produktionen.

Att ta del av samhället är en mänsklig rättighet

Filmen lyckas på sina drygt 11 minuter visa hur självklart det borde vara för alla oavsett vem man är, att kunna ta del av samhället på lika villkor som alla andra.

- Det var väldigt roligt att göra den här filmen, den var annorlunda på något sätt. Den vill förmedla något viktigt, på ett enkelt sätt. Det tycker jag vi har lyckats med, och det är ju det här priset ett bevis på säger Malin Ohlzon Longum, byråproducent på SCPGREY Göteborg.

TD, tillgänglighetsdatabasen

Många vill delta i samhällslivet och ta del av samhällets utbud, men alla har inte samma förutsättningar att göra det. Målet med TD - tillgänglighetsdatabasen är att varje verksamhet beskrivs så väl att du lätt kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte.

Mer information

Länk filmen ”TD, Bra för alla – nödvändigt för några” (svensk med svensk text) http://bit.ly/tdfilmen

Länk till TD, tillgänglighetsdatabasen: http://www.t-d.se

SCPGRAY Göteborg

Byrå: SCPGREY Göteborg
Byråproducent: Malin Ohlzon Longum
Producent: Markus Frantz
Regissör: Simon Borka Gunnarsson
http://www.scpgray.se

 Kontaktperson: Annika Ottosson, förvaltningschef rättighetskommitténs kansli, 0705 - 77 77 86
Marianne Salén, enhetschef TD-strategiska enheten, 0705-43 70 36 Malin Ohlzon Longum, byråproducent, 0705-12 24 52


Läs meddelandet som PDF