Pressmeddelande
Från Regionbibliotek VGR
2007-10-09 07:00


Barnbibblan.se

– ny sajt för nyfikna små


 

                               

 

Nu öppnas barnbibblan.se på barnensbibliotek.se!

Barnbibblan är ett ställe för barn som ännu inte kan läsa själva. Här kan du titta och lyssna på rim och ramsor, sagor, sånger. I verkstan kan du leka med bokstäver och i Sagogrottan finns sagofigurer och mytiska figurer.
Barnbibblan är producerad i nära samarbete med Webb- och illustrationsbyrån Foajé AB som gjort grafik och programmerat men också står för många av idéerna.

Barnbibblan nås dels via adressen www.barnbibblan.se men självklart också via www.barnensbibliotek.se. Klicka på marsvinet och ormen som hälsar välkommen till Barnbibblan.

Tanken bakom barnbibblan är att skapa ett virtuellt bibliotek där barn kan få språkstimulans på ett lustfyllt sätt. Det ska också vara en trygg plats att vara på. Vår förhoppning är att sajten kan utvecklas vidare och få fler och fler funktioner.

 

Barnens bibliotek är en nationell sajt för barn med uppdrag att jobba med lässtimulans och barns informationssökning. Hos oss hittar du t ex Årets barnbokskatalog med alla årets böcker, Bokjuryn där runt 50 000 barn röstar varje år, "Fråga Barnens bibliotek" där barnbibliotekarier svarar på barns frågor om allt möjligt, intervjuer med författare, mängder med länkar kring böcker, författare, skrivande och faktasajter som passar barn, tävlingar, spel och mycket, mycket annat.

Barnens bibliotek finansieras genom bidrag från Statens Kulturråd och Regionbibliotek Västra Götaland. Vi har ca 30 000 unika besökare/mån och tar emot boktips och barns egna texter dagligen.
Barnbibblan är producerad med hjälp av bidrag från Stiftelsen Framtidens Kultur.

 



Kontaktperson: Katarina Dorbell, Barnens bibliotek, Tel: 033-35 76 28, Mobil: 0708-18 20 02, katarina@barnensbibliotek.se


Läs meddelandet som PDF