Pressmeddelande
Från Regionbibliotek VGR
2007-04-24 07:30


Regionbiblioteket hittar nya vägar för att öka läsandet

Få boktipsen upplästa i din mp3-spelare


Nu kan du få de senaste boktipsen direkt i din dator eller mp3-spelare. För att öka intresset för böcker satsar Regionbiblioteket i Västra Götaland på nya sätt att locka folk till läsning.


I veckan lanseras Bokpuffen. Ett projekt där en läsintresserad allmänhet via poddradio kan få inlästa smakprov på nyutkomna böcker och utvalda ”klassiker”.

Poddradio, som är en ny teknik som bygger på att du som lyssnar prenumererar på de kanaler du gillar, har fått allt större genomslag i Sverige. Inte minst de stora nyhetsaktörerna har bidragit till etableringen av tekniken. Nu hakar även Regionbiblioteket på och skapar möjligheten att via RSS-kanaler prenumerera på inlästa boktips. Genom att använda sig av poddradio hoppas Regionbiblioteket kunna nå, inte bara en läsintresserad allmänhet, utan även teknikintresserade ungdomar.

Bokpuffen-projeket är en förlängning av projektet Boktips.net, som är en boktipsdatabas med flera boktips från flera bibliotek runtom i landet. Ett led i Boktips.net-projektet har varit att stärka bibliotekariernas roll som skribenter med läsfrämjande uppdrag genom bland annat kurser i recensionskrivande. Nu gör Regionbiblioteket ytterligare en läsfrämjande insats och lanserar Bokpuffen.

Bokpuffarna hittar du också på www.bokpuffen.net.

Boktips och mer om projektet Boktips.net hittar du på adressen www.boktips.net.

 



 



Kontaktperson: Gunnar Südow, konsulent på Regionbiblioteket, gunnar.sudow@vgregion.se,0706-31 78 84
Gunilla Henriksson, projektsamordnare Boktips.net, gunilla.a.henriksson@vgregion.se, 0705-18 20 32


Läs meddelandet som PDF