Pressmeddelande
Från Regionbibliotek VGR
2007-10-03 07:30


Utbildningsdag på Stadsteatern

Nu måste det funka!


Det är rubriken på utbildningsdagen för Västra Götalandsregionens kulturinstitutioner - och konsulenter den 5 oktober. Den kommer att hållas på Stadsteatern Göteborg, där ett tillgänglighetsprojekt just genomförts. Marknadschef Ulrika Sonn kommer att berätta om projektet och leda en rundvandring i lokalerna.

Senast år 2010 skall kulturlokaler vara tillgängliga för samtliga medborgare.
Hur det ser ut idag skall unga människor med olika typer av funktionshinder få möjlighet att presentera direkt till deltagarna under dagen. Förbunden Unga rörelsehindrade, Unga hörselskadade och Unga synskadade kommer att ta plats på Studions scen för att berätta om sin situation när det gäller att gå på konsert, teater, dans, utställningar och möjligheten att själva vara aktiv inom konst och kultur.

Dessutom blir det ett röstspel med Carson Brainstorm, med namnet Kulturburen?, och Eira Högforsen från Västra Götalandsregionens kultursekretariat föreläser kring Empowerment – hur regionens politik kring funktionshinder ser ut. Deltagarna kommer också att diskutera hur man skall uppfylla det uppdrag man har, nämligen att tillgodose behoven av kultur hos samtliga unga i regionen.

Arrangörer är en arbetsgrupp i Västra Götalandsregionen, Funkagruppen, som under några år varit speciellt inriktad på funktionshinder och kultur. I den sitter representanter från Musik i Väst, Regionbiblioteket, KulturUngdom och Konst- och kulturutveckling.
Tidigare har de arrangerat inspirationsdagar för personal inom särskola, habilitering och studieförbund, och presenterat en inventering av kulturverksamheter av, med och för unga med funktionshinder, samt en rapport kring sitt arbete, Snart måste det funka (finns som PDF:er på www.vgregion.se/Funka)

Program över dagen finns här.

För mer info, kontakta

Christine Hellqvist
, KulturUngdom, christine@kulturungdom.se, 0733-441182
Kerstin Wockatz, Regionbibliotek Västra Götaland, kerstin.wockatz@vgregion.se, 070-637 97 84
Eva Persson, danskonsulent, Konst – och kulturutveckling, eva.m.persson@vgregion.se, 0708-864889



Kontaktperson: Kerstin Wockatz, Regionbibliotek Västa Götaland, kerstin.wockatz@vgregion.se, 070-637 97 84


Läs meddelandet som PDF