Pressmeddelande
Från Regionbibliotek VGR
2007-11-05 07:30


SPOT- konstprojekt i Göteborgs city

Nytt, spännande och gränsöverskridande



 

 

SPOT är ett konstprojekt som prövar gränserna för vad som är möjligt att göra i det offentliga rummet. SPOT är en plats för konst, samtal och diskussion. I projektet kommer privatpersoner och föreningar att verka sida vid sida med etablerade konstnärer och kulturinstitutioner. SPOT finns på plats i Brunnsparken, Göteborg i maj 2008.

Öppna seminarier och en nyöppnad hemsida bildar plattform för diskussion och aktiviteter fram till utställningens öppnande. Hur är det att leva i staden? Vilken framtida stad vill du ha? Hur kan konsten påverka utvecklingen? är några av de frågor som tas upp.

Läs mer på  www.spotcity.se

SPOT genomförs i samarbete med Göteborgs Stadsmuseum, OlssonLyckefors Arkitekter, Regionbibliotek Västra Götaland, Stadsbiblioteket Göteborg, Tidskriftsverkstan Göteborg, m.fl.

Projektet genomförs med stöd från Stiftelsen Framtidens Kultur, Göteborgs stad kulturnämnd, Västra Götalands Kulturnämnd, Familjen Wikanders Stiftelse och Konstnärsnämnden Svenska Bildkonstnärsfonden.

En uppföljande studie av SPOT ingår som del av ett forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet; Vem får rätt till staden? Nätverksstyrning, konflikt och motstånd i stadskärnans offentliga rum.

Tomas Ferm är konstnär, projektledare och SPOTs initiativtagare. Utställningen INSIDE OUT i Brunnsparken, Göteborg 2006 kan ses som en föregångare till SPOT.-projektet.



Kontaktperson: Tomas Ferm, projektledare. Tel: 070-587 54 50 e-post: info@spotcity.se


Läs meddelandet som PDF