Pressmeddelande
Från Regionbibliotek VGR
2007-02-27 12:00


Succé för litteraturpristävling!


Kvinna Skaraborg och Regionbibliotek Västra Götalands litteraturpristävling ”Kvinnor, skriv för livet i Skaraborg!” mötte ett enormt gensvar. Inte mindre än 150 deltagare svarade på uppropet. Åldersspridningen är stor – från väldigt unga flickor, kvinnor mitt i livet, till äldre kvinnor, som kan se tillbaka på ett långt liv och tider som flytt.
Bidragsskörden består formmässigt av allt från dagboksanteckningar till lyrik och noveller.

- Många har bidragit med levnadsskildringar, som speglar hur kvinnor i Skaraborg har det idag, berättar Ann Wiking, journalist och sammankallande i juryn. – Det finns många starka berättelser bland bidragen.
De tre slutliga vinnarna kommer att avslöjas den 8 mars, då Kvinna Skaraborg också firar föreningens 15 år. Prisutdelare är den välkända författaren Aino Trosell, som också suttit med i juryn tillsammans med Gunnar Südow och Anna Gullstrand från Regionbibliotek Västra Götaland samt Ann Wiking för Kvinna Skaraborg. I juryn har också Marie Törnqvist ingått, som vann den litteraturpristävling, som anordnades i samband med den första Mässan Kvinna Skaraborg 1991. 

Även om det bara är tre deltagare som vinner pris, så kommer fler att uppmärksammas. En antologi med ett urval av de bästa bidragen ska sammanställas lagom till bokmässan i Göteborg i höst.

Vid ”födelsedagsfesten” den 8 mars kommer givetvis föreningen Kvinna Skaraborgs femtonåriga tillvaro att uppmärksammas. Dessutom berättar Aino Trosell om sitt författarskap och Eva Fager, ordförande i Sveriges Kvinnolobby om jämställdhetsarbete nationellt och internationellt.

För mer info:
Ann Wiking, sammankallande i juryn
annwiking@gmail.com
Tel: 0500-410391
Mobil: 0708-588955

Britt Larsson, ordf Kvinna Skaraborg
Tel: 0500-494266
Mobil: 0703-761853

 

 



Kontaktperson: Ann Wiking, annwiking@gmail.com


Läs meddelandet som PDF