Pressmeddelande
Från Regionservice
2013-11-26 15:00


Ja från regionfullmäktige till utveckling av måltidsprocessen


Leveransen av måltider ska anpassas efter patientens och vårdens behov. Det ingår i den framtida målbild för måltidsprocessen som Regionservice, på uppdrag av servicenämnden, har arbetat fram. Regionfullmäktige fattade 26 november beslut om genomförande enligt Regionservice förslag på målbild och införandeplan. Först ut är Sahlgrenska Universitetsjukhuset. 

Målbilden utgår från patientens behov och möjliggör också lösningar som är anpassade till sjukhusens olika förutsättningar, både idag och i framtiden.

- Vi är nöjda och glada att regionfullmäktige nu fastställt det förslag som arbetats fram, säger Lena Hult (S), servicenämndens ordförande.

Planerna på att samordna delar av produktionen i ett storkök är för länge sedan borta. Lena Hult (S) fortsätter:

- Köket ska tillaga och servera varm, nylagad mat, det är vad våra patienter vill ha.

Ett av ledorden i utvecklingsarbetet har varit flexibilitet. För att kunna erbjuda ett större antal rätter under en större del av dygnet behövs multifunktionella kök, det vill säga kök som möjliggör flera olika produktionssätt och leveranser.

- Köken även att kunna producera kylda rätter som ett komplement, säger Tord Gustafsson (M), 2:e vice ordförande servicenämnden. På så sätt kommer vi att kunna erbjuda måltider även utanför de ordinarie serveringstiderna.

Projektering för ombyggnad av köket på SU/Sahlgrenska har redan startat och själva byggarbetet beräknas komma igång under hösten 2014. Samtidigt pågår en utveckling av måltidsproduktionen.

-Inriktningen är att måltiderna ska lagas från grunden, och råvaror och meny kommer att anpassas efter säsong, säger Göran Larsson (MP), 1:e vice ordförande servicenämnden.

 



Kontaktperson: Ordförande Lena Hult (S), 0705-56 17 84,
1:e vice ordförande Göran Larsson (MP), 0730-20 42 60 2:e vice ordförande Tord Gustafsson (M), 0703-72 17 44 eller servicedirektör Sten Axelsson, 0705-64 12 99


Läs meddelandet som PDF