Pressmeddelande
Från Regionservice
2013-10-25 10:00


Regionservice verksamhetsplan

Ny måltidslösning och kvalitetsutveckling av servicetjänster i fokus under 2014


Köket på SU/Sahlgrenska sjukhuset ska byggas om och leverensen av måltider ska anpassas efter vårdens och patientens behov. Det är ett av de mål som Regionservice presenterar i sin verksamhetsplan för 2014. Övriga aktiviteter innefattar bland annat en vidareutveckling och standardisering av processer inom produktion, kundnära servicetjänster och administrativa tjänster.

Regionservice har, på uppdrag av servicenämnden, arbetat fram ett förslag på framtida målbild för måltidsprocessen och en plan för införande av denna. Flexibilitet, kvalitet och effektivitet är några av ledorden. I juni 2013 fattade servicenämnden beslut att sända framtaget förslaget vidare till regionstyrelsen. Ägarutskottet behandlade förslaget den 23 oktober och kommer att föreslå regionfullmäktige och regionstyrelsen att fatta beslut.

Västra Götalandsregionens måltidsprocess kommer enligt förslaget att effektiviseras samtidigt som leveranslösningen kommer att anpassas efter lokala förutsättningar och behov. Köken kommer att utrustas på olika sätt, beroende på storlek och placering i förhållande till varandra.

- Sjukhusen i Västra Götalandsregionen har olika förutsättningar och därför är det viktigt att vi anpassar serviceleverenserna efter detta, säger Lena Hult (S), servicenämndens ordförande.

I ett första steg kommer köket på SU/Sahlgrenska sjukhuset att renoveras. Det nya köket möjliggör en flexibilitet för olika typer av rätter och kan möta framtida krav från vården och patienter.

- Köket ska tillaga och servera nylagad mat, men kommer också att kunna producera kylda rätter. På så sätt finns det möjlighet att äta på andra tider än de vanliga, vilket är en fördel för till exempel sent inkomna patienter, säger Sten Axelsson, servicedirektör.

Övriga prioriterade förändringområden för Regionservice under 2014 är bland annat:

  • Säkerställa effektiva produktions- och kundnära serviceprocesser
  • Kvalitetssäkra städprocessen
  • Fortsatt övertagande av administrativa tjänster
  • Kvalitetssäkra avvikelsehanteringen


Kontaktperson: Ordförande Lena Hult (S), 0705-56 17 84,
1:e vice ordförande Göran Larsson (MP), 0730-20 42 60, 2:e vice ordförande Tord Gustafsson (M), 0703-72 17 44 eller servicedirektör Sten Axelsson, 0705-64 12 99


Läs meddelandet som PDF