Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2012-01-25 15:00


Västra Götalandsregionens veteranförening har bildats


Onsdagen den 25 januari möttes Västra Götalandsregionens politiska veteraner för första gången. Vid mötet på Residenset i Vänersborg bildades en veteranförening för de ledamöter som lämnat sitt fullmäktigeuppdrag i Västra Götalandsregionen.

Förebilden för Västra Götalandsregionens veteranförening är Riksdagens Veteranförening som funnits i 25 år. Initiativtagare till Regionens veteranförening har varit Birgitta Johansson, Tidaholm, Hans Aronsson, Göteborg, Roland Andersson, Borås och Kent Johanson, Skara.

Kravet för medlemskap i Regionens veteranförening är att man varit ledamot i regionfullmäktige under minst en mandatperiod.

Ändamålet med en veteranförening, som är politiskt och religiöst neutral ska vara:

  • att en gång per år träffas under kamratliga former för att få information om regionens verksamheter
  • att förmedla erfarenheter av regionfullmäktigearbetet
  • att tjäna den regionala demokratiska utvecklingen
  • att vara ambassadör för Västra Götalandsregionen 
  • att hålla årsmöte för att diskutera framtida aktiviteter och ge möjlighet att träffa sin partigrupps regionföreträdare

En genomgång visade att 140 personer lämnat regionfullmäktige efter minst en mandatperiod och därmed uppfyllde kravet på medlemskap. De fick alla en intresseförfrågan och 50 anmälde sitt intresse av att vara med i föreningen.

- Nu när föreningen är bildad kommer med all säkerhet fler att anmäla sig framöver, menar initiativtagarna Birgitta Johansson och Hans Aronsson.

Vi det konstituerande mötet i Vänersborg deltog ett 30-tal före detta fullmäktigeledamöter. En tillfällig styrelse valdes som bland annat ska ta fram förslag till stadgar till ett årsmöte som kommer att hållas under våren.

 



Kontaktperson: Birgitta Johanson, 0705-37 11 69, och Hans Aronsson, 0705-31 32 01.


Läs meddelandet som PDF