Pressmeddelande
Från Regionservice
2011-03-31 17:40


Servicenämndens möte 31 mars

Den nya Servicenämden besökte Tvätteriet - uppdrag som kontaktpolitiker för fördjupad kunskap delades ut


Den nytillträdda Servicenämnden besökte Tvätteriet inom Regionservice. Det gav den nya nämnden goda möjligheter att studera en av de verksamheter som ingår i det ansvar nämnden har för förvaltningarna Regionservice samt Hälsan & Arbetslivet.

Tvätteriet Alingsås, som är norra Europas modernaste tvätteri, har cirka 300 anställda som tvättar och efterbehandlar drygt 40 ton textilier varje dag. Tvätteriet försörjer sjukvården inom Västra Götaland och Värmland med tvätt, textilier och sterila produkter. De senaste tre åren har tvätteriet investerat 40 miljoner kronor och på så sätt uppnått den höga tekniska standard som råder i dag. Genom att också arbeta aktivt med, och ha ett stort kunnande om, miljö- kvalitets- och hygienfrågor är Tvätteriet Alingsås en värdefull del i vårdens processer.

- Det är värdefullt för oss som ansvarig nämnd att få ta del av de olika verksamheterna inom Regionservice på plats och få se hur man arbetar med de serviceleveranser som vården och andra förvaltningar i Västra Götalandsregionen är beroende av, säger Lena Hult, (s), ordförande för servicenämnden.

- Att göra studiebesök är en viktig del av vårt lärande nu i uppstartsfasen som nyvald nämnd, fortsätter Lena Hult .Tvätteriet är i dag Alingsås kommuns tredje största arbetsplats. Jag är mycket imponerad av den verksamhet som bedrivs på Tvätteriet.

Uppdrag som kontaktpolitiker för fördjupad kunskap delades ut

Vid dagens möte beslutade Servicenämnden att utse kontaktpolitiker för de strategiska projekt som bedrivs i regionservice, en av nämndens två förvaltningar. Genom att utse kontaktpolitiker vill nämnden skapa goda möjligheter till fördjupad kunskap om de skiftande verksamheter som ligger inom nämndens ansvar.

I Regionservice strategiska projekt finns identifierat stora potentialer att kunna sänka kostnaderna relaterat till service i Västra Götalandsregionen. Uppdraget som kontaktpolitiker innebär att, utöver nämndens huvudsakliga uppgift, att hålla sig informerad om verksamheterna också att särskilt uppmärksamt följa utvecklingen inom sitt strategiska projekt.

Servicenämnden beslutade om kontaktpolitiker för vart och ett av de strategiska projekten Shared Service Center (kundservice), Inköp, Leverans på plats, Materialförsörjning, Framtidens Måltider och regional IT-plattform.


 



Kontaktperson: Lena Hult, ordförande för Servicenämnden, tel 0705-561784
Sten Axelsson, servicedirektör, tel 0705-641299


Läs meddelandet som PDF