Pressmeddelande
Från Regionservice
2015-09-25 09:00


Köket på Uddevalla sjukhus byggs om


Ökad flexibilitet, fler valmöjligheter för patienten och bättre arbetsmiljö för personalen är några av de mål som ska uppnås när produktionsköket på Uddevalla sjukhus byggs om. Servicenämnden beslutade vid torsdagens möte(150924) att godkänna planen för ombyggnad och arbetet planeras att starta under våren 2016.

Syftet med en ombyggnad är att skapa ett ändamålsenligt produktionskök som uppnår den målbild som regionfullmäktige fastställde i november 2013. Maten ska tillagas och serveras nylagad till patienter och restauranggäster, men köket ska också kunna producera kylda maträtter.

- Vi ska kunna erbjuda en flexibel lösning utifrån vårdens och patientens behov. Alla kan, av olika anledningar, inte äta under ordinarie serveringstider, säger Peter Hermansson (M), servicenämndens ordförande.

- Ombyggnaden säkerställer också de krav och föreskrifter som finns gällande livsmedelshantering och god arbetsmiljö, säger Linda Martinsson, enhetschef för Måltider, Regionservice. 

Efter regionstyrelsens beslut om genomförande, planeras ombyggnationen starta under våren 2016. Under ombyggnadstiden flyttas måltidsverksamheten till NÄLs produktionskök i Trollhättan.  

Nöjda kunder och ekonomi i balans

Vid torsdagens sammanträde redovisades även Regionservice delårsbokslut. Det ackumulerade resultatet per augusti är 57,5 miljoner kronor, vilket är 46,7 miljoner kronor bättre än budget.

Under maj genomförde Regionservice en nöjd-kund mätning. Ett flertal tjänster uppvisar ett förbättrat resultat jämfört med föregående mätning. 86,5% av respondenterna anger att de generallt sett är nöjda med servicen.



Kontaktperson: Ordförande Peter Hermansson (M), 0727-27 30 71,
1:e vice ordförande Roland Wanner (MP), 0703-66 03 83, 2:e vice ordförande Lena Hult (S), 0705-56 17 84 eller servicedirektör Sten Axelsson, 0705-64 12 99


Läs meddelandet som PDF