Pressmeddelande
Från Regionservice
2009-03-10 17:40


Regionservice vann upphandling gällande hjälpmedelsförsörjning


Regionservice inom Västra Götalandsregionen har, i konkurrens med två andra leverantörer, vunnit upphandlingen av hjälpmedelsförsörjning till Västra Götalandsregionen och regionens samtliga 49 kommuner.

– Som Västra Götalandsregionens interna serviceleverantör är det viktigt att vi klarar jämförelser med andra leverantörer både när det gäller pris och kvalitet, säger Stig Fihn, servicedirektör. Därför är det mycket glädjande att ett av våra områden, Område Hjälpmedel, har vunnit denna upphandling.

Område Hjälpmedels hjälpmedelscentraler har konkurrensutsatts under 2008 i samband med att föregående avtal med kommunerna löpte ut. Arbetet med att lämna offert har pågått under hösten och offerten lämnades in i december.

– Vi har visat att vi har lägsta pris i relation till de krav som ställts, säger Lennart Strömbergh, områdeschef för Område Hjälpmedel. Våra medarbetare har arbetat intensivt under 2008 för att vi ska kunna lämna in en konkurrenskraftig offert. Nu har vi fått kvitto på att vi lyckades nå vårt mål vilket är mycket positiv för Område Hjälpmedel och för Regionservice.

Upphandlingskontraktet kommer tidigast att tecknas efter det att tiden för överprövning löpt ut. Tiden för överprövning är tio dagar från tilldelningsbeslutet. Driftstart av det nya avtalet är planerat till 1/10 2009 och avtalet sträcker sig fram till 2013.



Kontaktperson: Stig Fihn, servicedirektör, 0705-39 53 92
Lennart Strömbergh, områdeschef Område Hjälpmedel, 0706-22 10 17


Läs meddelandet som PDF