Pressmeddelande
Från Press - Regionutveckling
2006-04-04 14:00


Åhs Härads Framtidsgrupp blev ”Årets Lokala Utvecklingsgrupp”


Åhs Härads Framtidsgrupp har tilldelats Västra Götalandsregionen utmärkelse ”Årets lokala utvecklingsgrupp 2006”. Motiveringen var bland annat att framtidsgruppen ”arbetar okonventionellt och engagerar barn och ungdom på deras egna villkor”. Priset, som delades ut av regionrådet Kent Johansson i samband med årets Landsbygdsriksdag i Borås, innebar förutom äran också ett verksamhetsbidrag på 20 000 kr. 
  
Utmärkelsen ”Årets Lokala Utvecklingsgrupp” delades ut för första gången och meningen är att i fortsättningen årligen uppmärksamma någon av de drygt 400 s k lokala utvecklingsgrupper (exempelvis byalag, samhällsföreningar osv) som finns registrerade i Västra Götaland. Varje år kommer att ha ett eget tema och under premiäråret valde jurygruppen att ha ”ungdomsarbete” som bedömningskriterier.
Juryn, som bestod den referensgrupp som är kopplad till regionens program för Lokal utveckling och entreprenörskap, menade i sin motivering bland annat att Åhs Härads Framtidsgrupp, som verkar i Ulricehamns kommun, har ”genom att ta tillvara de ungas eget intresse och nyfikenhet att prova på olika aktiviteter har en varaktig verksamhet kunnat etableras och utvecklas”.
Utmärkelsen mottogs av Fredrik Öjbro från Åhs Härads Framtidsgrupp.



Kontaktperson: Torkel Andersson, tel 0709-92 42 41


Läs meddelandet som PDF