Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2013-06-27 16:25


Debatt om Horizon 2020 - EU:s nästa program för forskning och innovation


Fredagen den 28 juni kommer Teresa Riera Madurell, Europaparlamentariker från Spanien och en av rapportörerna för nästa ramprogram Horizon 2020, till Lindholmen Science Park i Göteborg. Även Kent Johansson, Europaparlamentariker från Västra Götaland, medverkar. Det blir en debatt med dessa två personer som är nyckelaktörer när det gäller hur EU:s nya ramprogram för forskning och innovation ska utformas. De kommer att ge en bild om läget i förhandlingarna och därefter blir det tillfälle att ställa frågor.

Debatten arrangeras av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad för att debattera läget i de pågående förhandlingarna om Horizon 2020 på EU-nivå och ge en inblick i hur olika aktörer i Västra Götaland arbetar med med forskning kopplat till innovation. Västra Götalandsregionen eftersträvar ett högt, smart och brett deltagande i Horizon 2020. Exempel som ges är Lindholmen Science Park, som kommer att presentera arbetet kring Open Arena och om teknikparkernas roll för att mäkla ihop internationella samarbetsprojekt.

Susanne Hammarström från Västra Götalandsregionen berättar om strategin för Västra Götaland, som bland annat handlar om att få ett starkt, smart och brett deltagande från aktörer i Västra Götaland i Horizon 2020.

Tid: Fredag 28 juni kl 13.30 - 15.00

Plats: Lindholmen Science Park, Göteborg

Lunchdebatten hålls på engelska.

Press är välkommen att delta.

Kontakt

Susanne Hammarström, Västra Götalandsregionen 
susanne.hammarstrom@vgregion.se
Mobil: 072-250 09 87

Anita Bengtson, kommunikationschef Lindholmen Science Park,
anita.bengtson@lindholmen.se,
070-395 02 22

Relaterat

Mer om Västra Götalandsregionens arbete med forskning, utveckling och innovation

Hemsida för Horizon 2020

 



Kontaktperson: Susanne Hammarström


Läs meddelandet som PDF