Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2012-02-15 10:43


Åtta företag får utvecklingsstöd efter senaste urvalsomgången av FoU-kort avancerat

Energisparande köksfläktar ska utvecklas i Göteborg efter stöd till forskning och utveckling


Hus blir allt bättre isolerade och tätade, vilket leder till minskade värmeförluster och därmed lägre uppvärmningskostnader. Men det finns en detalj där utvecklingen inte hunnit med: Köksfläkten. Nu tar Göteborgsföretaget Fjäråskupan sig an denna utmaning efter att man fått delfinansiering till forskning och utveckling genom Västra Götalandsregionens så kallade FoU-kort, vars senaste urvalsomgång nyligen avgjordes.

Idag den 15 februari öppnar även nästa ansökningsperiod till FoU-kort avancerat.

Västra Götalandsregionen finansierar genom FoU-kortet forsknings- och utvecklingsinsatser för små och medelstora företag. Syftet är att stärka små och medelstora företags möjligheter att konkurrera på globala marknader, att förbättra den ömsesidiga kunskapsöverföringen mellan företag, akademi och forskningsinstitut liksom att skapa nya arbetstillfällen.

FoU-kortet innehåller två slags bidrag för företag att söka; dels FoU-checkar på max 35 000 kr som ska användas för att klargöra företags behov av FoU-insatser, och dels regionalt FoU-stöd på max 500 000 kr som ska bidra till konkreta forskningsprojekt som tillför ny kunskap och kompetens till utvecklingen av produkter och processer.

Under 2011 fick 23 företag ett FoU-kort Bas. I den senaste utlysningen valdes följande åtta företag ut till att få delfinansiering genom FoU-kortet Avancerat:

  • Fjäråskupan
  • Ab Fristad Bygg
  • Independia Consulting AB
  • Unicykel AB
  • Vemaventuri AB
  • Smedlunds Miljösystem AB
  • Integrum AB
  • Pharamsurgics AB

Läs mer i artikel om Fjäråskupans utvecklingsprojekt

Läs mer på FoU-kortets hemsida

 



Kontaktperson: Marcus Nordanstad, handläggare för FoU-kortet på regionutvecklingssekretariatet
Tel: 031-63 09 86,
marcus.nordanstad@vgregion.se



Läs meddelandet som PDF