Pressmeddelande
Från Press - Regionutveckling
2007-10-01 07:00


Pressinbjudan

Etik, miljö och socialt engagemang samlar företagarna i Västra Götaland


Att värna om miljö och människor har blivit en högprioriterad fråga för svenska företag. Den 4 oktober arrangerar Västra Götalandsregionen en konferens med temat corporate social responsibility (CSR), det vill säga företagens samhällsansvar.  Konferensen äger rum i Göteborg på Lindholmen Science Park och kommer att samla många talare från näringsliv, offentlig sektor och den sociala ekonomin som berättar om hur de arbetar med CSR ur olika perspektiv och vad det betyder för deras verksamhet.

Dagen innehåller ett välfyllt program med både svenska och internationella perspektiv, spännande diskussioner och tankeväckande föredrag. SKF och Dem Collective är några av de västsvenska företag som medverkar. De har fått Veckans Affärers utmärkelse Social Capitalist Award.

- Vi vill lyfta debatten om ”vinst under ansvar”. Att verka på goda grunder är en förutsättning för jordens och människans överlevnad. För företagen blir det allt viktigare att kunna möta en ny generation konsumenter med högre krav på transparens, säger Annika Axelsson och Karin Stenmar på Dem Collective.

Under året har Västra Götalandsregionen genomfört en marknadsundersökning för att bedöma intresset av ett nätverk bland organisationer i privat, offentlig och ideell sektor. Intresset visade sig vara stort och nätverket som bildas nu blir ett fönster utåt och ett forum för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte inom området.
- Vår förhoppning är att vi tillsammans hittar nya former för affärer och affärsrelationer och att regionens verksamheter får ett forum för kompetensutveckling. En samlad satsning i Västra Götaland bidrar direkt till nya jobb samtidigt som miljöpåverkan och utanförskap minskar. Nu är det dags att utveckla värderingsarbetet i företagen men även i Västra Götalandsregionen där vi är arbetsgivare för närmare 50 0000 anställda, säger Kent Johansson ( c ), regionråd och ordförande för regionala utvecklingsnämnden i Västra Götaland. 

Välkommen att delta på konferens och utställning på Lindholmen Science Park den 4 oktober 2007 kl 10.00. Kl 12:15 arrangeras en presslunch tillsammans med våra talare.

Anmälan om deltagande och praktiska frågor: Karin Greenberg, Sverige 2000, tel 0706-85 07 00

På www.vgregion.se/csr kan du läsa mer om konferensen och VGR:s arbete med CSR

Talare
Annika Axelsson och Karin Stenmar, Dem Collective
Arne Andersen, områdeschef Westma
Bengt-Olof Hansson, vice president Corporate Sustainability SKF Sverige
Ulf Andersson, miljöchef, SKF Sverige
Catarina Munck af Rosenschöld, sustainability commun. manager, Volvo Cars
Dag Hersle, logistikchef, Stena Recycling
Hans G Svensson, chef public affairs, Skandia Norden
Kristoffer Lüthi, vice VD Ekobanken
Malin Aztely, nationell/internationell sekreterare, Grunden
Malin Eriksson, koordinatör, Rena Kläder
Yogi Pillay, manager Corporate Social Responsibility, SCA
Åsa Johansson, miljöstrateg, Lunds kommun
Åsa Pettersson, manager CSR Communication, Vattenfall
Pernilla Ström, moderator

 



Kontaktperson: Kent Johansson (c), regionutvecklingsnämndens ordf. 070-5370340, Marie Sjövall, projektansvarig VGR, 0706-432430


Läs meddelandet som PDF