Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2012-11-21 12:00


Inbjudan till pressträff om konjunkturläget i Västra Götaland


Trots fortsatt osäkerhet i Europa rådde det ändå en viss tillförsikt inom näringslivet i våras. Sedan dess har konjunkturen och arbetsmarknadsläget försämrats. Hur har den svaga utvecklingen i omvärlden påverkat det exportberoende västsvenska näringslivet? Hur skiljer sig den regionala konjunkturbilden mellan delregioner i Västra Götaland och vad speglar förväntningarna inför 2013? Västra Götalandsregionen och Statistiska Centralsbyrån presenterar konjunkturläget i Västra Götaland på en pressträff på fredag.

Konjunkturbarometern mäter konjunkturläget i de fyra delregionerna Göteborgsregionen, Fyrbodal, Sjuhärad och Skaraborg. Den baseras på drygt 1000 företags syn på den aktuella konjunktursituationen samt konjunkturförväntningar och sysselsättningsplaner inför våren.

På pressträffen får du veta mer om utvecklingen i olika branscher och delregioner och hur förväntningarna ser ut inför det kommande halvåret.

Tid: Fredag 23 november kl. 10:00.
Plats: Regionens Hus, Norra Hamngatan 14, plan 2, lokal Nordsjön.

Det finns också möjlighet att delta via videolänk från Regionens Hus i Vänersborg, Östergatan 1 och Regionens Hus i Skövde, Hertig Johans gata 6.

Medverkande:
Bertil Törsäter, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen
Mats Granér, analyschef, Västra Götalandsregionen
Johannes Holmberg, konjunkturanalytiker, Statistiska Centralbyrån

 

 



Kontaktperson: Mats Granér, analyschef tel. 070-570 09 34
Camilla Lundén, kommunikatör tel. 076-941 44 39


Läs meddelandet som PDF