Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2013-11-22 08:49


Inbjudan till pressträff om konjunkturläget i Västra Götaland


I våras räknade företagen i samtliga branscher med ett rejält uppsving i konjunkturen. Men hur har näringslivet påverkats av den fortsatta ekonomiska konjunkturen i Europa, den höga skuldsättningen i Sydeuropa och den politiska osäkerheten i USA, när man tillfälligt tvingades stänga ner delar av statsapparaten i början av oktober? Och hur ser företagens egna förväntningar ut inför våren 2013?

Konjunkturbarometern mäter konjunkturläget i de fyra delregionerna Göteborgsregionen, Fyrbodal, Sjuhärad och Skaraborg. Den baseras på drygt 1000 företags syn på den aktuella konjunktursituationen samt konjunkturförväntningar och sysselsättningsplaner inför hösten.

På pressträffen får du veta mer om utvecklingen i olika branscher och delregioner och hur förväntningarna ser ut inför det kommande halvåret.

Tid: Måndag 25 november kl. 10:00-11:30.
Plats: Regionens Hus i Göteborg, Norra Hamngatan 14, lokal Nordsjön.

Det finns också möjlighet att delta via videolänk från Regionens Hus i Vänersborg, Östergatan 1, lokal Omtanken, Regionens Hus i Mariestad, Drottninggatan 1 och Regionens Hus i Skövde, Hertig Johans gata 6.


Medverkande:
Bertil Törsäter, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen
Mats Granér, analyschef, Västra Götalandsregionen
Johannes Holmberg, konjunkturanalytiker, Statistiska Centralbyrån



Kontaktperson: Bertil Törsäter, regionutvecklingsdirektör, 070-86 30 732
Mats Granér, analyschef, 070-57 00 934


Läs meddelandet som PDF