Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2011-02-08 12:01


Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket satsar på ny utbildning:

Innovativa lösningar för upphandling i gles- och landsbygder


Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket anordnar tillsammans under våren en ny utbildning inom offentlig upphandling. Syftet är att inspirera gles- och landsbygdskommuner att arbeta på ett innovativt sätt med sina upphandlingar.

Under utbildningen samlas upphandlare, kostchef, landsbygdsutvecklare, näringslivsutvecklare och politiker för att diskutera och lära sig mer om lokal upphandling utifrån ett innovativt perspektiv. Utbildningen hålls på residenset i Vänersborg. Vid det sista utbildningstillfället, som äger rum den 4 maj, kommer även länets lokala företagare att bjudas in för att öppna upp till en dialog med kommunerna.

Idag ser upphandlingsprocessen i kommunerna olika ut, från utformningen av förfrågningsunderlag till hur logistiken hanteras för distribution ut till kommunernas verksamheter. Möjligheten för företagen att finnas kvar i kommunen påverkas vilket i förlängningen kan leda till färre landsbygdsföretag med minskad tillväxt på landsbygden.

- Det finns ett stort intresse för upphandlingar inom gles- och landsbygdskommuner. Många kommuner har idag en väl fungerande upphandlingsprocess. Erfarenhetsutbyte berikar, med utbildningen hoppas vi kunna inspirera fler kommuner till ett nytt arbetssätt och se upphandlingen som en del i kommunernas tillväxtarbete, säger Jane Boyton, projektledare för Västra Götalandsregionen serviceprogram.

Utbildningen genomförs under sex seminariedagar med inriktning på olika delar i upphandlingsprocessen.  Föreläsare är experter inom juridik, logistik/transporter, processutveckling och dialog. Fokus ligger på livsmedelsupphandlingar.

Satsningen är en del i Västra Götalandsregionens regionala serviceprogram för landsbygd- och skärgårdsområden 2010 – 2014.


Media välkomnas
Seminarierna är öppen för media. Föranmälan till Lisa Lundin, programkoordinator för Västra Götalandsregionen serviceprogram:
lisa.lundin@vgregion.se
Mobil:  0705-65 90 68


För mer information:
www.vgregion.se/rsp
Utbildningsdagar hålls på residenset i Vänersborg den 9 februari, 2 mars,
16 mars, 30 mars, 13 april och 4 maj klockan 10-14. 



Kontaktperson:
Lisa Lundin, programkoordinator för Västra Götalandsregionen serviceprogram
mobil 070-565 90 68

Jane Boyton, projektledare för Västra Götalandsregionen serviceprogram
mobil 070-528 19 26


Läs meddelandet som PDF