Pressmeddelande
Från Press - Regionutveckling
2007-06-19 18:05


Kammarrätten ger klartecken för Västra Götalandsregionens filmstöd


Regionutvecklingsnämndens stöd till Film i Väst är förenligt med kommunallagen. Det står klart efter att kammarrättens dom nu offentliggjorts.

Kammarrätten är entydig och samstämmig och upphäver därmed Länsrättens tidigare dom. Det betyder att regionutvecklingsnämndens tidigare beslutade om stöd till Film i Väst är förenlig med kommunallagen.

Kammarrätten konstaterar att Film i Västs verksamhet har en tydlig koppling till regionen. Den konstaterar också att verksamheten inte bedrivs i vinstsyfte eller innebär spekulativ näringsverksamhet. Inte heller anser man att verksamheten innebär otillåtet stöd till enskilda näringsidkare. Därmed är stödet förenligt med kommunallagen.

- Vi har med vår kultursatsning i botten tagit ytterligare steg för att stärka Film i Väst utifrån ett tillväxt- och utvecklingsperspektiv, säger regionutvecklingsnämndens ordförande Kent Johansson. Det är positivt med Kammarrättens tydliga besked i denna fråga.

Även på Film i Väst är man positiv till förtydligandet.

– Det är en viktig dom, inte bara för oss, utan för många verksamheter inom kulturens område, säger Tomas Eskilsson, vd på Film i Väst.



Kontaktperson: Kent Johansson, ordförande i Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd, 0705-370340.
Bengt Toll, utvecklingschef på Film i Väst, 0708-81 91 69.


Läs meddelandet som PDF