Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2013-04-29 13:34


Mötesplats för kulturföretagare i Västra Götaland

Katziing Sjuhärad!


Varför Katziing?

Efter en lyckad och fullbokad konferens i Göteborg hösten 2012, arrangeras Katziing i år på tre orter i regionen, så att fler kan få ta del av denna inspirationsdag. Kulturföretagen utgör en viktig och växande del av det västsvenska näringslivet. Nu får dessa företag i Sjuhärad en egen mötesplats. Först ut att arrangera Katziing är Sjuhärad i Borås.

Torsdagen den 2 maj 2013 | Kl. 13.00 - 16.00
Scandic Hotel Plaza, Borås. Lokal Kashmir, våning 1.

Syfte med dagen är att inspirera, skapa möten och förmedla kontakter. Det är viktigt att fylla diskussionen om kulturnäringar med innehåll. På scen kommer det att ske korta presentationer av aktörer som bland annat arbetar med stöd till kulturella och kreativa näringar (KKN) i Sjuhärad.
Lokala kulturföretagare berättar om sin resa i PechaKucha-format. Dessutom finns längre mingelpauser ämnade åt nätverkande och frågor till respektive aktörer.

- Kulturnäringarna är en tillväxtbransch och ett av regionens styrkeområden de kommande åren, säger Anders Persson, regionutvecklingssekretariatet, Västra Götalandsregionen. Sedan 2009 har regionutvecklings- och kulturnämnden drivit ett gemensamt handlingsprogram för att utveckla området. Detta är nu avslutat och arbetet att ta fram nya strategier och handlingsprogram för kommande år är i full gång. De lokala Katziingerna som nu genomförs i Borås, Skövde och Trollhättan är bra tillfällen att få in synpunkter och idéer om det kommande arbetet direkt från målgruppen.

EU-kommissionen presenterade i september 2012, en ny strategi som ska öka tillväxten och sysselsättningen inom kulturella och kreativa sektorer. Enligt EU står dessa sektorer för mellan 3,3 % – 4,5 % av EU BNP och 7- 8 miljoner arbetstillfällen. Enligt EU kommissionären Androulla Vassiliou är Europas kulturella- och kreativa sektorer nödvändiga för att öka den kulturella mångfalden och bidra till den sociala och ekonomiska utvecklingen i EU.

Katziing Sjuhärad planeras och genomförs av regionutvecklingssekretariatet, Västra Götalandsregionen i samarbete med NyföretagarCentrum Sjuhärad.

Mer information:
Länk till programmet för Katziing Sjuhärad  
Länk till EU:s strategi

Anmälan:
Karolina Nowicka, karolina.nowicka.krzesiwo@vgregion.se, 0704-70 05 88. 

                
 



Kontaktperson: Karolina Nowicka, regionutvecklingssekretariatet, karolina.nowicka.krzesiwo@vgregion.se, 0704-70 05 88.
Sarah Norving, NyföretagarCentrum Sjuhärad, sarah@norving.se, 0702-52 77 54


Läs meddelandet som PDF