Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2013-03-20 10:30


Kompetensforum 2013: Tillgång till rätt kompetens är en tillväxtfråga


Arbetslösheten i Västra Götaland är fortsatt hög samtidigt som företag och organisationer har svårt att rekrytera rätt kompetens. Matchningen på arbetsmarknaden har blivit sämre och riskerar i slutändan att hämma både tillväxt och välfärd. Vad kan vi göra för att bryta trenden? Den frågan och andra frågeställningar lyfts på årets Kompetensforum på Pedagogen i Göteborg den 21 mars.

Konferensen samlar en mängd olika aktörer med intresse av hur Västra Götaland ska fortsätta utvecklas och växa i framtiden. I år medverkar bland andra Marita Ljung, statssekreterare på näringsdepartementet, Nils Karlson, vd på näringslivets forkningsinstitut Ratio och Emma Stenström, docent vid Handelshögskolan i Stockholm.

- Arbetet med Kompetensplattformen är oerhört viktigt. En nyckel för att svensk arbetsmarknad ska fungera är att få till en matchning mellan lediga jobb och människors kompetens, säger Karin Engdahl, regionråd i Västra Götalandsregionen och ordförande i den politiska styrgruppen för Kompetensplattform Västra Götaland.

Under konferensdagen kommer det utöver seminarier och workshops hållas en paneldiskussion. I den ingår förutom Marita Ljung även olika kommun- och regionpolitiker (se program).

Kompetensplattformen är ett regeringsuppdrag som funnits i tre år. Västra Götalandsregionen satsar tillsammans med kommunalförbunden långsiktigt på kompetensförsörjningen och verkar för en fungerande arbetsmarknad där utbildningar leder till rätt kompetens och allas färdigheter tas tillvara.

Hela programmet till Kompetensforum 2013 hittar du här



Kontaktperson: Marja-Leena Lampinen, regionutvecklare Västra Götalandsregionen, 0705-40 41 16
Gustaf Rehnström, regionutvecklare Västra Götalandsregionen, 0730-98 64 32


Läs meddelandet som PDF