Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2010-11-29 10:55


Mötesplats om kvinnors företagande

Kvinnors företag i Västra Götaland omsätter 62 miljarder


I dag svarar kvinnors nyföretagande för cirka 30 procent. Om kvinnor startade företag i samma omfattning som män skulle det innebära nästan 10 500 nya företag och nära 27 000 nya arbetstillfällen i Västra Götaland. Den 2 december arrangerar Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket en mötesplats om kvinnors företagande.

I hela landet omsätter företag som leds av kvinnor totalt 323 miljarder kronor. I Västra Götaland omsätter dessa företag 62 miljarder. Siffrorna kommer från Tillväxtverket och gäller företag med upp till 500 anställda där företagsledaren är en kvinna.

- Genom mötesplatsen vill vi lyfta fram potentialen och betydelsen av kvinnors företagande för framtiden. Och inte minst visa på kvinnors innovationskraft och entreprenörskap, säger Marie Sjövall, regionutvecklingssekretariatet.

Under dagen träffas deltagare i programmet Främja kvinnors förtagande, innovations- och rådgivningsaktörer, forskare, näringslivsutvecklare och programansvariga från Tillväxtverket.

- Sedan programmet Främja kvinnors företagande startade har mer än 3000 entreprenöriella och innovativa kvinnor nåtts av insatserna genom ett 30-tal projekt i olika delar av Västra Götaland. Det ska bli spännande att diskutera erfarenheter hittills och hur vi i framtiden än bättre kan underlätta för kvinnor att utveckla idéer och starta och driva företag, säger Marie Sjövall.

Representanter från media är välkomna att delta under dagen. Anmälan till Marie Sjövall, tel 070-643 24 30

Tid och plats: Den 2 december kl 09:30-15:30, SAS Radisson Blu, Södra Hamngatan 59, Göteborg.

Länk till program.

___________________________________________________________________________
Västra Götalandsregionens insatser för att främja kvinnors företagande handlar bland annat om att stimulera företagssamverkan, mentorskap, nätverksbyggande och att i än högre grad försöka nå kvinnor med de erbjudanden som finns kring företagande. Det är också Västra Götalandsregionen som ansvarar för Tillväxtverkets program Främja kvinnors företagande i Västra Götaland.
 www.vgregion.se/foretagarkvinna 
___________________________________________________________________________


 



Kontaktperson: Marie Sjövall, tel 070-643 24 30


Läs meddelandet som PDF