Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2014-09-25 15:55


Regionutvecklingsnämnden 14 september 2014

Lättare att hitta praktikplats i Västra Götaland


Idag tog regionutvecklingsnämnden beslut om nära 15 miljoner kronor till utvecklingssatsningar i Västra Götaland. Ett av projekten handlar om att vidareutveckla en webbplats för praktikplatser, för att kunna vara till nytta för hela Västra Götaland.

Möjlighet till praktik betyder mycket för att kunna göra rätt studie- och yrkesval, vilket är viktigt för att både minska skolavhoppen och förbättra matchningen på arbetsmarknaden. Göteborgsregionens Kommunalförbund driver webbplatsen Praktikplatsen.se, där elever och studerande kan söka tillgängliga praktikplatser. Regionutvecklingsnämnden beslöt idag att medfinansiera projektet ”Praktikplatsen.se i Västra Götaland” med 2 171 390 kr. Projektet ska utveckla de IT-system och arbetsmetoder som finns kopplade till praktikplatsen.se, för att kunna vidareutveckla verktyget till övriga delar av Västra Götaland.

Projektet ska också utveckla kvalitetssäkringen av de praktikplatser som erbjuds, liksom arbetsmetoder som förbättrar jämställdheten och bryter könstraditionella yrkes- och utbildningsval. Nämnden beslutade också om 622 000 kronor till Skövde kommun för att utveckla och implementera verktyget för Skaraborg.

Högre medfinansiering av E20

I juni 2013 kom Västra Götalandsregionen och ett antal intressenter överens om en avsiktsförklaring för medfinansiering, upp till en miljard kronor, för den fortsatta utbyggnaden av E20. I april 2014 kom regeringens beslut att de fem aktuella etapperna av E20 under perioden 2014-2025 skulle byggas ut enligt medfinansieringsintressenternas förslag. Beslutet innebär dock en medfinansiering med 1,35 miljarder kronor istället för en miljard.

Frågan behandlades även av regionstyrelsen den 23 september och den 7 oktober förväntas regionfullmäktige ta beslut. Utbyggnaden innebär att hela sträckan blir mötesseparerad, med förbättrad trafiksäkerhet och framkomlighet.

Samtliga handlingar från regionutvecklingsnämnden och lista på besluten i korthet finns på www.vgregion.se/run

Följ oss:

Håll dig uppdaterad om Västra Götalandsregionens arbete för tillväxt och hållbar utveckling i Västra Götaland. 

Facebook: Facebook.com/UtvecklingVastraGotaland

Twitter: Twitter.com/UtvecklingVG

Kontakt

För mer information kontakta
Birgitta Losman, ordförande regionutvecklingsnämnden, tel. 0703-67 95 80

 

 

 

 



Kontaktperson: Birgitta Losman, ordförande regionutvecklingsnämnden,
tel. 070-367 95 80



Läs meddelandet som PDF