Pressmeddelande
Från Press - Regionutveckling
2006-10-25 14:00


Mångmiljonrenovering invigdes i Nuntorp


Disa - naturbruksgymnasiet i Nuntorps mest prisbelönade ko - blev först över tröskeln när den nyrenoverade ladugårdsanläggning togs i besittning. Innan Disa tilläts vandra in hade tal hållits och band klippts av regionrådet Kent Johansson, gymnasienämndens ordförande Ann-Christine Simonsson och skolans rektor Thor Kempe.

– En investering är alltid ett tecken på framtidstro och det är glädjande att få närvara när denna framtidssatsning tas i bruk, menade Kent Johansson i invigningstalet som han förrättade i egenskap av regionutvecklingsnämndens ordförande.

Planeringsarbetet har engagerat såväl skolans personal som elever under lång tid och under fjolåret hade planerna avancerat så långt att detaljplaneringen kunde påbörjas. Byggstart skedde i maj i år.

Utgångspunkten har varit att skapa en modern och för undervisningen ändamålsenlig anläggning med god miljö för både människor och djur. Totalt har renoveringen kostat 5,6 Mkr och för de pengarna har personalen och de cirka 150 eleverna vid naturbruksgymnasiet i Nuntorp fått en fräsch arbetsmiljö som omfattar hela djurdelen och mjölkningsavdelningen samt nya utfodrings- och utgödslingsmaskiner.



Kontaktperson: Kent Johansson, regionråd och ordf. i regionutvecklingsnämnden, 0705 37 03 40,
eller Thor Kempe, rektor, 0706 85 19 62.


Läs meddelandet som PDF