Pressmeddelande
Från Press - Regionutveckling
2007-04-23 07:50


Ostindiefararens hamnstopp i Nice, Frankrike

Ostindiefararen gör succé och lockar mängder av besökare i Nice


Den 17 april gick ostindiefararen Götheborg under pompa och ståt in i hamnen i Nice. Kajen var fylld med människor som ville välkomna skeppet. Västra Götalandsregionen och Västsvenska Turistrådets monter, som visar upp området Västra Götaland, ligger i direkt anslutning till skeppet och drar mängder av intresserade besökare till sig. 

I närheten av skeppets kajplats i Nice har en aktivitetsby byggts upp där deltagare från såväl svenskt näringsliv som offentliga organisationer finns representerade för att visa upp sig, presentera produkter eller som Västra Götalandsregionen gör tillsammans med Västsvenska Turistrådet, för att visa upp Västra Götaland som attraktivt turistmål.

Sjuhärad på franska?
Dessutom arrangerar Västra Götalandsregionen, tillsammans med Sjuhärads kommunalförbund, en utställning - Proudly Made In Sjuhärad. Utställningen ger smakprov på spännande nyskapande västsvensk design med vassa armbågar och baseras på Sjuhärads textila tradition. Utställningen gestaltas i form av väskor och klänningar tillverkade av material från textilföretag i Sjuhärad, skapade av formgivare från trakten.

Många besökare
Fram till söndagen beräknas 15-20 000 personer ha passerat genom evenemangsområdet i hamnen, varav 8000 har varit ombord på båten. Intresset för Västra Götalands monter och för utställningen Proudly Made In Sjuhärad har hittills varit mycket stort och lockat en stor andel av de nyfikna besökare som sökt sig ner till hamnområdet. Ett flertal stolta svenskar har också besökt skeppet och regionens arrangemang i hamnen. Frågorna är många och intresset är stort kring både textildesign och Västra Götaland som besöksmål. Under helgen som gått, som förväntats vara de stora besöksdagarna, serverades västsvenska smakupplevelser, med koppling till Västsvenska Turistrådets koncept Västsvensk Mersmak, något som väckte stor uppmärksamhet bland besökarna.

Ostindiefararen Götheborg stannar i Nice till tisdagen den 24 april, då hon avseglar mot London.



Kontaktperson: Hans Aronsson, regionfullmäktiges ordförande, 0705-31 32 01, Rolf Malm, projektledare, 0708-27 51 85, Marie Östblom, Sjuhärads kommunalförbund, 0709-90 26 64


Läs meddelandet som PDF