Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2012-03-30 14:00


Pressinbjudan: It- och energiministern besöker Göteborg för att diskutera regional digital agenda


Måndagen den 2 april besöker it- och energiminister Anna-Karin Hatt Göteborg. Besöket är det fjärde stoppet på turnén för att diskutera regionala digitala agendor runt om i Sverige.

Tid: 2 april, kl. 16.00-16.30
Plats: Poppelmanska rummet i Chalmerska huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg.

Syftet med Digital agenda-turnén är att träffa såväl politiska beslutsfattare som företrädare för närings- och samhällsliv och uppmärksamma de län och regioner som påbörjat arbetet med att ta fram en egen regional agenda.

Mötet i Göteborg har formen av ett rundabordssamtal på temat hur en gemensam regional digital agenda kan bidra till den regionala utvecklingen och vad de inbjudna representanterna från näringsliv, utbildnings-och forskningsområdet samt det offentliga Västra Götaland tror kan stimulera till nya digitala innovationer och hur de tillsammans kan skapa ett gynnsamt klimat för detta. 

Mötet avslutas med att Birgitta Losman, regionutvecklingsnämndens ordförande och landshövding Lars Bäckström signerar en avsiktsförklaring, där de ställer sig bakom det it-politiska målet om att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter, liksom att de har för avsikt att ta fram en regional digital agenda i bred samverkan med olika samhällsaktörer.

Efter rundabordssamtalet är media välkommen till en pressträff. Då medverkar, förutom it- och energiminister Anna-Karin Hatt, även regionutvecklingsnämndens ordförande Birgitta Losman och landshövding Lars Bäckström.

 

 

Länk till Näringsdepartementets pressmeddelande

Länk till Digital agenda på regeringskansliets sida



Kontaktperson: Camilla Lundén, kommunikatör Västra Götalandsregionen, 010-441 16 47, 076-941 44 39
Jonas Johansson, pressekreterare hos Anna-Karin Hatt, 072-208 22 71


Läs meddelandet som PDF