Pressmeddelande
Från Regionutvecklingssekretariatet
2011-03-29 07:00


Onsdag 30 mars kl 10:00

Inbjudan till pressträff: Utmaningar och möjligheter för Life Science- sektorn i Västra Götaland – Ingvar Carlsson presenterar sin rapport


Västra Götaland måste bli bättre på att identifiera och visa upp sina strategiska områden inom Life Science och skapa en gemensam vision för arbetet. Det är en av slutsatserna Ingvar Carlsson redovisar efter att ha genomfört sitt uppdrag. Detta och mycket mer får du ta del av vid en presskonferens den 30 mars då Ingvar Carlsson presenterar sin rapport.

I oktober 2010 fick tidigare statsminister Ingvar Carlsson i uppdrag av Västra Götalandsregionen att genomföra en analys av förutsättningarna för en framtida utveckling av Life Science-sektorn i Västra Götaland. Bakgrunden till uppdraget var Astra Zenecas beslut förra våren att koncentrera delar av sin verksamhet till Mölndal, vilket innebär en utmaning för såväl företaget som andra aktörer. Bakom utredningsuppdraget står även Göteborgs Universitet, Chalmers, Göteborgs Stad, Mölndals stad och Västsvenska Industri- och Handelskammaren. Arbetet är nu färdigt och presenteras vid en presskonferens den 30 mars.

Efter presskonferensen ges möjlighet till individuella intervjuer av samtliga närvarande.
Om du vill boka en individuell intervju vänligen meddela detta i samband med din anmälan till konferensen.

Tid och plats:
Presskonferensen hålls klockan 10:00 onsdag den 30 mars i Regionens Hus, Norra Hamngatan 14, Göteborg. Lokal Nordsjön, 2 tr. Anmäl ditt deltagande till Anna Magnusson senast tisdag den 29 mars, anna.magnusson@vgregion.se

Medverkande:
Ingvar Carlsson, utredare och tidigare statsminister
Bo Norrman, sakkunnig sekreterare, Västra Götalandsregionen
Övriga närvarande:
Bertil Törsäter, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen
Helena L Nilsson, Chef för forskning och utveckling, Västra Götalandsregionen
Karin Markides, rektor Chalmers
Pam Fredman, rektor Göteborgs universitet
Patrik Andersson, VD Business Region Göteborg
Karin Wingstrand, Vice President and Head of Clinical Development, AstraZeneca


Välkommen!


Life Science: Life Science är ett brett begrepp som omfattar olika områden inom livsvetenskap och hälsa. Det kan handla om till exempel läkemedel och medicinteknik, men också nya områden inom bioteknik.



Kontaktperson: Bertil Törsäter, 0708-630732


Läs meddelandet som PDF