Pressmeddelande
Från Revisionen
2009-01-28 09:45


Ekobrottsmyndighetens chef till STAREVs vinterkonferens


Revisionen vi Västra Götalandsregionens inbjuder till upptakten av STAREVs vinterkonferens i Göteborg, torsdagen den 29 januari 2009. Medverkande är bland andra generaldirektören för Ekobrottsmyndigheten, Gudrun Antemar.

Gudrun Antemar kommer att hålla ett anförande om ”Framtidens ekobrottsbekämpning”. Henrik Lundin, ekorevisor vid myndigheten, följer därefter med en del konkretiseringar av de problem som kan påverka offentlig upphandling. Konferensen avslutas med en paneldiskussion om intern kontroll i kommuner och landsting.

Tid: Torsdag den 29 januari 2009 klockan 13.00 - 17.00

Plats: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36 - 38, Göteborg (lokal anvisas vid ankomsten)

Hålltider:

13.00. Konferensen börjar. Välkomsthälsning. Bengt Akalla, ordförande, STAREV och Ulf Sjösten, ordförande revisorskollegiet, Västra Götalandsregionen.

13.30. Anförande. Gudrun Antemar, generaldirektör, Ekobrottsmyndigheten.

14.10. Anförande. Henrik Lundin, ekorevisor, brottsförebyggande frågor, Ekobrottsmyndigheten.

15.30. Paneldiskussion på temat "Intern kontroll - tillräcklig?". Medverkande: Roland Andersson, regionråd och ordförande regionstyrelsen Västra Götalandsregionen; Martin Andréasson, oppositionsråd och ledamot av regionstyrelsen Västra Götalandsregionen; Eva Flyborg, riksdagsledamot och ordförande riksrevisionens styrelse, Barbro Hassel, oppositionsråd och ledamot av kommunstyrelsen Skara kommun; Henrik Lundin, ekorevisor, Ekobrottsmyndigheten.

17.00. Konferensen avslutas.

Om STAREV

STAREV är ett samarbetsorgan för förtroendevalda revisorer i kommuner, regioner och landsting. Medlemskap i STAREV är öppet för alla kommuner, regioner och landsting som har eget revisionskontor med anställd personal. Medlemmar i STAREV är revisionerna i fjorton kommuner, tio landsting och två regioner. Mer information om STAREV finns på hemsidan www.starev.se.



Kontaktperson: Ulf Sjösten, ordförande, revisorskollegiet, Västra Götalandsregionen tfn: 0702 - 69 60 13
Lennart Voog, revisionsdirektör, Västra Götalandsregionen, tfn 0709 - 30 17 08


Läs meddelandet som PDF