Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2008-05-22 16:17


All förplanerad vård ställs in på Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Vårdförbundet har lagt ett varsel (nr 4) som träder i kraft den 29 maj klockan 12.00. Varslet berör ett stort antal sjuksköterskor inom SU. I regionen har det bedömts att detta varsel innebär så stora medicinska risker att det måste begränsas för att inte bli samhällsfarligt. Diskussioner pågår därför med Vårdförbundet om vissa förändringar i varslet.

SU måste nu rusta för att klara nödvändiga neddragningar inför det varsel som träder i kraft nästa torsdag. All förplanerad vård måste därför i stort sett upphöra för att möjliggöra att vårdplatser friställs.
– Akut sjuka patienter kommer givetvis att få sin vård. All vård sker enligt medicinska prioriteringar, säger chefläkare Ingemar Wickström.

Varje verksamhet inom SU håller nu också på att se över sitt behov av att flytta patienter och förmåga att ta emot patienter.

– Det är många patienter som hittills fått sina operationer eller besök uppskjutna och för den enskilde är det förstås besvärligt och skapar oro. Vi gör vår yttersta för att underlätta för våra patienter, säger sjukhusdirektör Jan Eriksson i en kommentar.


Ytterligare information lämnas av chefläkare Ingemar Wickström, tfn 0736 – 254577 eller sjukhusdirektör Jan Eriksson, tfn 031 – 342 33 45



Kontaktperson: Ingemar Wickström, tfn 0736 – 254577
Jan Eriksson, tfn 031 – 342 33 45


Läs meddelandet som PDF