Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2010-05-03 08:15


All vuxenpsykiatrisk akutvård samlas på Östra sjukhuset


Från och med den 5 maj ska alla vuxna patienter med akut behov av psykiatrisk vård söka till psykiatriakuten på Östra sjukhuset. Samtidigt stängs psykiatriakuten vid Sahlgrenska sjukhuset.
 
Den 5 maj sker en sammanslagning av de två vuxenpsykiatriska akutmottagningarna vid Östra och Sahlgrenska sjukhuset. Den gemensamma akutmottagningen, som kommer att ha öppet dygnet runt, lokaliseras till psykiatriakuten vid Östra sjukhuset.
Från och med klockan 07.00 den 5 maj hänvisas alla vuxna patienter som har akut behov av psykiatrisk vård till psykiatriakuten vid Östra sjukhuset. Lokalerna i det nya psykiatrihuset klarar hela behovet av psykiatrisk akutmottagning för vuxna i Göteborgsområdet.

Syftet med sammanslagningen är att skapa en trivsam vårdmiljö med hög patientsäkerhet och integritet för patienterna.
– Vi samlar vår kompetens i funktionella lokaler, säger Eva Osvald-Gustafsson, verksamhetschef, vuxenpsykiatriska akutmottagningen.
– Patienterna vinner på sammanslagningen. Genom att det blir en enda kontaktväg in till oss ökar möjligheten för patienterna att komma rätt. Gemensamma processer och riktlinjer kan också bättre garantera en god vård på lika villkor.


 



Kontaktperson: Anne-Marie Wennberg, områdeschef, Område 2, tel: 0736-25 45 48
Eva Osvald-Gustafsson, verksamhetschef för den vuxenpsykiatriska akutmottagningen, tel: 0704-25 87 24


Läs meddelandet som PDF