Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2011-03-23 11:19


Lars Grip blir ny FoUU-direktör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Lars Grip blir den 1 april ny direktör för forskning, utveckling och utbildning, FoUU, på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Lars Grip, som är professor och överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, har en lång klinisk bana som kardiolog. Han har tidigare arbetat på Karolinska Sjukhuset i Solna och har sedan 1996 haft sin tjänst på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med huvudinriktning perkutana koronara interventioner (PCI), vanligen benämnt ballongvidgning.

Lars Grip var verksamhetschef för verksamhetsområde kardiologi mellan åren 2003-2009 och är Sahlgrenska Universitetssjukhusets kontaktperson för rikssjukvård, hälso- och sjukvård som har hela landet som upptagningsområde. Lars Grip är även aktiv inom arbetet med sjukhusets nya Bild- och interventionscenter, som invigs 2015. Han bedriver aktiv forskning inom hjärtinfarktområdet och tillträder tjänsten som FoUU-direktör den 1 april 2011.  

Michael Nilsson, nuvarande FoUU-direktör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommer att lämna sjukhuset och tillträda tjänsten som direktör för the Hunter Medical Research Institute i Newcastle, Australien.

 

 



Kontaktperson: Jan Eriksson, sjukhusdirektör, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, tel 031-342 10 00


Läs meddelandet som PDF