Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2010-05-26 08:22


Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder snabbkurs i överlevnad

Livsviktigt om stroke och hjärtinfarkt i Nordstan 28-29 maj


Stroke och hjärtinfarkt måste behandlas så snabbt som möjligt. Om någon insjuknar är det avgörande att så många som möjligt känner till symptomen och vet vad man ska göra. Det är kunskap som kan rädda liv.

Fredag och lördag den 28-29 maj informerar Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Nordstan med utställningen ”Livsviktigt om stroke och hjärtinfarkt”.

Invigning sker på Nordstadstorget fredagen 28 maj kl. 11.10 med att Lars Brandeby talar om sitt strokeinsjuknande med Lars Ekström, områdeschef, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

På plats vid invigningen finns styrelsen från sjukhuset samt Jonas Andersson, regionråd, Dario Espega, kommunalråd, sjukhusdirektör Jan Eriksson samt företrädare för såväl stroke som hjärtverksamheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Under de två dagarna utställningen pågår kommer det bjudas intervjuer, drama och film från scenen. Specialister från sjukhuset kommer att finnas på plats, en ambulans visas upp från insidan och information kommer att presenteras om riskfaktorer för sjukdomar – högt blodtryck, diabetes, felaktig mat, rökningoch brist på motion.  

– Syftet med utställningen är att man så tidigt kan se och känna igen symtom på stroke eller hjärtinfarkt att man kan ringa 112 så snabbt som möjligt, säger projektledare Ingela Wennman, Ambulanssjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.   

På utställningen delas kort ut, lagom stora att ha i fickan, som påminner om de symtom man ska vara vaken för om någon i omgivningen skulle få stroke eller hjärtstopp.

Utställningen är en del av en större kampanj i Västra Götalandregionens regi.


Öppettider
Livsviktigt om stroke och hjärtinfarkt!
Nordstadstorget
Fredag 28/5 kl. 10.00-19.30
Lördag 29/5 kl. 10.00-18.00

 



Kontaktperson: Ingela Vennman, projektledare, Ambulanssjukvården, 0704-944797
Lennart Johansson. Ambulanssjukvården, 0702-690837


Läs meddelandet som PDF