Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2009-10-27 14:53


Välkommen den 28 oktober kl. 16-18 till öppnandet av

MedTechWest - ett centrum för samarbete mellan vård, industri och akademi i Västsverige


Fem västsvenska parter satsar nu gemensamt på ett medicintekniskt centrum, MedTechWest som invigs i dag. Målet är att skapa bättre förutsättningar för forskning, utveckling och innovationer genom ökad samverkan mellan akademi, vård och industri.

Sjukvården i regionen har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med Sahlgrenska akademin, Chalmers och den medicintekniska industrin. Det har bidragit till framgångar inom flera områden. MedTechWest stärker nu denna samverkan ytterligare genom att tekniska forskare placeras inne i hjärtat av sjukvården. Förhoppningen är att detta djärva grepp, med forskning och utveckling i nära samverkan med vård akademi och medicintekniska företag, kommer att främja såväl vården för patienterna som tillväxten i regionen.

Välkommen till en debatt om behovet av nya samarbetsformer mellan vård, industri och akademi. Diskussionen äger rum i samband öppnandet av MedTechWest onsdagen den 28 oktober klockan 16.00 – 18.00.

Plats: Sahlgrenska sjukhuset, Pehr Dubbsalen, Gröna stråket 8, våning 2

Göteborgs universitets styrelseordförande, tillika huvudägare i medicinteknikföretaget Getinge, Carl Bennet, inleder paneldiskussionen med hur han ser på de utmaningar branschen står inför. I den efterföljande paneldiskussionen medverkar tre rektorer, Pam Fredman, Göteborgs universitet, Karin Markides, Chalmers tekniska högskola, 
Lena Nordholm, Högskolan i Borås samt sjukhusdirektör Jan Eriksson, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och regionutvecklingsdirektör Bertil Törsäter, Västra Götalandsregionen.

 



Kontaktperson: Göran Ekstedt, kommunikationschef, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, tel 0709 – 60 05 91


Läs meddelandet som PDF