Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2011-04-18 15:55


Pressinbjudan Bild- och interventionscentrum

Nu tas första spadtaget för Möjligheternas hus


Välkommen att delta vid det första spadtaget för Västra Götalandsregionens bygge av Bild- och interventionscentrum på Sahlgrenska sjukhuset.

Sjukvård med hjälp av bildgivande utrustning är den gemensamma nämnaren för verksamheterna i det Bild- och interventionscentrum som ska byggas. Byggstarten planeras till januari 2012, och byggnaden beräknas tas i bruk under 2015. Nu tas det första spadtaget.

Tid: Den 27 april kl 13:00
Plats: Samling vid Bruna stråket 8-14, Sahlgrenska sjukhuset, mitt emot nya vårdbyggnaden

På grund av säkerhetskraven på en byggarbetsplats är det viktigt att anmäla sitt deltagande. Anmälan sker till Mirjam Kontio, mirjam.kontio@vgregion.se, tel. 031-342 96 08, senast den 20 april. Vid förhinder eller frågor kan även presstjänsten kontaktas på tel: 342 96 00


PROGRAM

Invigningsceremoni och tal av Kerstin Brunnström, styrelseordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ulla Y Gustafsson, ordförande i Fastighetsnämnden och Gert-Inge Andersson, styrelseordförande i Regionstyrelsen.
Dessutom ges en presentation av Möjligheternas hus utifrån patient- och forskningsperspektiv.

Projektledningsgruppen finns på plats för intervju.

 

Varmt välkommen!

Projektledningsgruppen för Bild- och interventionscentrum

Robert Leth, ordförande
Lennart Ring, planeringschef
Mia Edström, projektledare


Planeringsarbetet med Bild- och interventionscentrum där nya mycket tekniskt avancerade lokaler integreras med ombyggnad av äldre byggnader, har upptagit stort intresse, hög aktivitet och kreativitet, inom olika delar av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Processen har genomförts med stegvisa avstämningar i den projektledningsgrupp där företrädare för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Västra Götalandsregionen, Sahlgrenska akademin och Västfastigheter har medverkat.
Med ett Bild- och interventionscentrum skapas unika förutsättningar för Sahlgrenska Universitetssjukhuset att även i framtiden vara ett internationellt ledande universitetssjukhus och det ledande rikssjukhuset i Sverige.



Kontaktperson: Cecilia Wallström, kommunikatör, Avdelningen för information och kommunikation, tel. 031-342 96 14, 0736-60 16 52


Läs meddelandet som PDF