Pressmeddelande
Från Sahlgrenska Universitetssjukhuset
2009-02-25 08:50


Nyrenoverad förlossningsavdelning på Östra


Förlossningsavdelningen på Östra har renoverats och fredagen den 27 februari klockan 13 invigs de nya lokalerna. I samband med detta arrangeras ett Öppet hus för intresserade mellan klockan 13-15.

Den nyrenoverade avdelningen har tio förlossningsrum med toalett och dusch, men också ett helt nytt akutrum för barn.  Invigningen kommer att förrättas av ett blivande föräldrapar och den 5 mars öppnar avdelningen för förlossningspatienter. I samband med invigningen anordnas också en föreläsning i aulan om omhändertagande av förstföderskor.

Förlossningsvården inom SU kommer att presentera en ny modell för att erbjuda alla kvinnor som så önskar tillgång till stödpersonal på rummet i slutet av den aktiva delen av förlossningen. Med stöd menas att den födande kvinnan erbjuds professionellt stöd av barnmorska, barnmorskestudent, undersköterska eller medicine kandidat. Dessa stödpersoner är utbildade i hur man stödjer födande kvinnor.

Representanter för media är naturligtvis välkomna till invigningen som äger rum på förlossningsavdelningen, Östra sjukhuset, våning 1

Ytterligare information lämnas av
Margareta Wennergren, 031-343 41 68

 

 



Kontaktperson: Margareta Wennergren, 031-343 41 68


Läs meddelandet som PDF